Henkilöstöä irtisanonut Pkky palkittiin – pääluottamusmiehen mukaan palkinto meni oikeaan osoitteeseen

Lappeenranta-tunnustuspalkinto ojennetaan
Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva (oik.) ojentaa palkinnon Pkky:n edustajjille, eli Jukon pääluottamusmies Heli Harjulalle ja kuntayhtymän johtajalle Ilkka Pirskaselle.

Henkilöstöä useina vuosina lomauttanut ja irtisanonut Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Pkky sai Lappeenranta-tunnustuspalkinnon hyvästä työelämän kehittämisestä. JHL:läisen pääluottamusmiehen Matti Komulaisen mielestä palkinto meni silti oikeaan osoitteeseen. Toisen Lappeenranta-palkinnon nappasi Stara, eli Helsingin kaupungin rakentamispalvelu.

Palkitsemisperusteluissa todetaan, että Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä on joutunut muuttamaan ja sopeuttamaan toimintaansa ja jopa irtisanomaan henkilöstöä, mutta silti työilmapiirin kehitystä kuvaavat mittarit ovat kehittyneet  myönteiseen suuntaan. Miten se on mahdollista, JHL:n pääluottamusmies Matti Komulainen?

– Meillä vallitsee avoin luottamuksen ilmapiiri puolin ja toisin. Työantaja kertoo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa suunnitelmistaan, myös ikävistä asioista, ja leikkaa sillä tavalla huhuilta siivet, hän kehuu.

Yt-tilanteessa työntekijöitä ei pidetä pitkään epätietoisuuden tilassa, vaan ratkaisuista kerrotaan nopeasti. Myös siitä Komulainen antaa kiitosta yhtymäjohdolle.

Kylmää kyytiä onkin piisannut, sillä koulutuskuntayhtymässä on käyty neljänä perättäisenä vuonna yt-neuvottelut. Niiden tuloksena on ollut niin henkilöstön lomautuksia, osa-aikaistamisia kuin irtisanomisia.

– Irtisanomiset on jouduttu tekemään pakkoraossa: opiskelijapaikkoja on vähennetty ja tämän seudun ikäluokat ovat pienentyneet. Kun perustelut kerrotaan avoimesti, ihmiset kyllä ymmärtävät ikävätkin ratkaisut, sanoo syksyn yt-kierrokseen valmistautuva pääluottamusmies Komulainen.

Pkky menestyi myös aiemmin keväällä, kun se sijoittui viidenneksi Suomen parhaat työpaikat -rankinglistalla.

Koulutuskuntayhtymä työllistää noin tuhat henkilöä, joista 660 kuuluu opetushenkilöstöön. JHL:läisiä on noin 190.

Palkinnon ojennus Staralle
Staran väki pokkasi työelämän kehittämispalkinnon Lappeenrannassa. Kuvassa JHL:n pääluottamusmies Kari Wulff, yksikönjohtaja Kari Haapaniemi, kehittämispäällikkö Jorma Palola, Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki ja kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Palkinto myös Staralle

Myös Stara, eli Helsingin kaupungin rakentamispalvelu, sai Lappeenranta-palkinnon. Se myönnettiin useista onnistuneista henkilöstön työhyvinvointia ja jaksamista tukevista hankkeista.

Onko staralaisten työhyvinvointi oikeasti parantunut, työsuojeluvaltuuettu Ari Nyholm?

– Hankkeilla on ollut vaikutusta, ja niiden ansiosta yhä useampi Staran työntekijä pääsee terveenä vanhuusseläkkeelle, hän sanoo.

Erityisen onnistuneena Nyholm pitää Stydi työhyvinvointiohjelmaa (2011-2014), joka antoi todellisia työkaluja työhyvinvoinnin johtamiselle. Samalla se johti hyvään yhteistyöhön eri toimijoiden kesken.

– Esimerkiksi varhaisen tuen keskusteluissa käytettävä VatuPassi syntyi Palmian, Staran esimiesten ja asiantuntijoiden sekä työsuojelun yhteistyönä, hän kertoo.

Myös Äijävatu on Nyholmin mielestä maininnan arvoinen. Se on Staran esimiehiä varten kehitetty puheeksi ottamisen malli.

Ari Nyholm korostaa, että työhyvinvoinnin kehittämisessä on edelleen työsarkaa.

– Staran organisaatio on iso, eikä sellainen käänny ihan äkkiä. Jossain yksiköissä asiat ovat hyvin, mutta on liiaksi kiinni esimiehestä, kuinka työhyvinvoinnin tueksi kehiteltyjä välineitä käytetään, hän arvioi.

Stara hoitaa pääkaupungin katuja, puistoja ja ulkoilualueita, korjaa kiinteistöjä ja tarjoaa logistiikan ja teknisen alan asiantuntijapalveluita. Sen palveluksessa on noin 1 600 eri alojen ammattilaista, heistä runsas tuhat on JHL:n jäseniä.

Lappeenranta-palkinnot myönnettiin Lappeenranta-seminaarin yhteydessä 20.elokuuta. Henkilöstön edustajana Staran palkintoa oli vastaanottamassa JHL:n pääluottamusmies Kari Wulff.

Lappeenranta-palkinnon perustelut laajemmin