Järki voitti Espoo Cateringissa: ”Meistä ei tehty kauppatavaraa”

Espoo Catering Oy:n hallitus päätti yksimielisesti, että ensi helmikuun alusta lähtien yhtiö alkaa noudattaa Avainta-työehtosopimusta. Päätös on helpotus henkilöstölle, sillä palkat ja muut keskeiset työsuhteen ehdot säilyvät ennallaan.

Espoo yhtiöitti kaupungin ateriapalveluista vastaavan Espoo Catering -liikelaitoksen kuluvan vuoden alussa. Siitä lähtien henkilöstö on elänyt jännityksessä, koska liikelaitoksen perua oleva kunnallinen virka- ja työehtosopimus vaihtuisi toiseen tessiin kuluvan sopimuskauden päättyessä.

Enää henkilöstön ei tarvitse arvailla tulevaa, sillä torstaina 13. lokakuuta koolla ollut yhtiön hallitus päätti ottaa käyttöön Avainta-tessin.

– Nyt on aika huokaista helpotuksesta, iloitsee pääluottamusmies Kristiina Salo.

Pääluottamusmies Kristiina Salo
Pääluottamusmies Kristiina Salo

Päätös tarkoittaa sitä, että henkilöstön palkat, lomat ja muut keskeiset työsuhteen ehdot säilyvät samoina kuin kuntapuolen tessissä.

– Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Tuntuu, että henkilöstöä kuultiin, eikä meistä tehty kauppatavaraa, Salo kiittelee yhtiön hallitusta.

Toinen vaihtoehto olisi ollut MaRa-työnantajien ja Palvelualojen ammattiliitto Pamin neuvottelema työehtosopimus. Se olisi laskenut kokkien ja muiden ruokapalveluammattilaisten palkkoja kymmenkunta prosenttia nykyisestä, keskimäärin 200 euroa kuussa.

– Vastineeksi sovimme mahdollisuudesta lisätä paikallista sopimista, esimerkiksi nykyistä joustavimmista työajoista, kertoo Salo.

Järki voitti, lopputulos hyvä

Espoo Cateringin henkilöstö vastusti aikanaan liikelaitoksen yhtiöittämistä ja järjesti muun muassa mielenilmauksen sitä vastaan. Juuri pelko työehtojen heikkenemisestä sai henkilöstön vastarintaan.

Yhtiöittämistä perusteltiin kuntalain ja kilpailulain muutoksilla, jotka velvoittavat kunnat yhtiöittämään markkinoilla toimivat liikelaitokset. Espoo Cateringin tapauksessa markkinoilla kilpailevan myynnin osuus on alle 10 prosenttia kokonaismyynnistä.

Yhtiöittämisen tavoitteena oli myös saavuttaa tuntuvat kustannussäästöt, jopa 1,6 miljoonaa euroa. Niihin päästäisiin ”tarkastelemalla kriittisesti henkilöstön työsuhde-etuuksia” kuten Espoon liiketoimintajohtaja Mauri Suurperko Helsingin Sanomissa (2.6.2015) myönsi.

– Mutta onneksi järki voitti. Palkanalennus olisi vaikuttanut väkisinkin henkilöstön työmotivaatioon, eikä se olisi ollut hyvä juttu uuden yhtiön menestymisen ja kehittämisen kannalta, Salo kommentoi.

kuvassa kokin uunikintaatPelot olivat liioiteltuja

Muutkin yhtiöittämiseen liittyneet pelot ovat Kristiina Salon mukaan osoittautuneet liioitelluiksi. Itse asiassa moni asia on nyt paremmalla tolalla: Liikelaitosta koskenut tiukka täyttölupamenettely on loppunut ja yhtiö on palkannut uutta henkilöstöä vakituisiin työsuhteisiin.

– Rekrytointikiellon aikana jouduttiin pyörittämään toimintaa Seuresta palkattujen sijaisten ja määräaikaisten voimin, ja siltä osin tilanne on helpottunut, hän kiittelee.

Myös henkilöstön palkkoihin on tullut kuluvan vuoden aikana tuntuvia korotuksia. Se taas johtuu siitä, että liikelaitoksessa pari vuotta sitten tehty tehtävien vaativuuden arviointi (TVA) otettiin vihdoin käyttöön.

– Cateringin ollessa liikelaitos ei kaupunki osoittanut rahaa TVA:n toteutukseen. Yhtiössä siihen oli vapaat kädet, ja moni sai vuoden alussa 40-60 euron korotuksen kuukausipalkkaan, Salo toteaa.

Joissain tehtävissä palkka nousi jopa sadalla eurolla kuussa.

Myös muut henkilöstöetuudet säilyivät yhtiöittämisestä huolimatta ennallaan. Näitä ovat työsuhdematkaliput sekä sporttipassit ja kulttuuriseteli.

– Arkiseen työhän yhtiöittämisellä ei ole ollut vaikutusta. Se jatkuu keittiöissä samaan tapaan kuin liikelaitoksessa, Salo kertoo.

 

Motiivin aikaisemmat jutut aiheesta

Espoon kesäale: – 10 prosentin palkanalennus!

Yhtiöittämishanke etenee Espoossa

Espoo Cateringin väki osoitti mieltä