Katse eteenpäin: SAK:n uusi luotsi tuntee julkisen sektorin läpikotaisin

Nyt se on varmaa. JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta siirtyy Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön johtoon, kun SAK:n nykyinen puheenjohtaja Lauri Lyly siirtyy eläkkeelle. SAK:n Tampereella koolla oleva valtuusto päätti asiasta hetki sitten.SAK valtuusto

Eloranta on toiminut  JHL:n puheenjohtajana vuodesta 2011. Ennen puheenjohtajaksi valintaansa hän oli liiton toimialajohtaja ja puheenjohtajan varahenkilö vuodesta 2007 lähtien. Jarkko ElorantaJHL:ää edeltäneessä Kunta-alan ammattiliitto KTV:ssä Eloranta työskenteli vuodesta 1994 alkaen muun muassa Helsingin ja Lappeenrannan aluetoimistoissa, liiton kansainvälisten asioiden toimitsijana sekä viestintä- ja yhteiskuntasuhteiden osaston osastopäällikkönä.

Eloranta siirtyy SAK:n puheenjohtajaksi välittömästi, ja hänen tilalleen JHL:n sääntöjen mukaisesti väliaikaiseksi puheenjohtajaksi nousee liiton puheenjohtajan varahenkilönä toimiva toimialajohtaja.

Päivi Niemi-LainePuheenjohtajana aloittaa 8. kesäkuuta liiton tämän hetkinen toimialajohtaja Päivi Niemi-Laineen. Hänen johdollaan mennään syyskuun alkuun asti, jolloin liiton edustajisto valitsee väliaikaisen puheenjohtajan kesään 2017 asti.

Pysyvä puheenjohtaja valitaan uuden edustajiston järjestäytymiskokouksessa 5.-7.6.2017.

Katso myös Jarkko Elorannan tunnelmia ja kommentteja viimeisestä JHL:n edustajiston kokouksesta.

SAK:n uusi puheenjohtaja Jarkko Eloranta kiitti ensimmäisessä puheessaan kokousedustajia valinnastaan ja eläkkeelle siirtyvää Lauri Lylyä menneistä vuosista.

Lue kiitospuhe kokonaan tästä.