Digitalisaatio myllertää työt: Osastonsihteeri Niemi ei panikoi

osastonsihteeri Päivi Niemi

Digitalisaatio myllertää töitä ja uhkaa tehdä tarpeettomiksi kokonaisia ammatteja ja ammattiryhmiä, muun muassa terveydenhuollon sihteerit. Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä muutoksiin on valmistauduttu hyvissä ajoin ja mietitty uusia tehtäviä osastonsihteereille.

Ulla Puustinen

Nyt tai ei koskaan: Voimaa liittojen yhteistyöstä

Kevään korvalla, jo ennen pakkolakiuhkausten kehään heittämistä, pohtivat liittojohtajat Jarkko Eloranta JHL:stä ja Riku Aalto Metalliliitosta, että ei voi olla huono juttu, jos ja kun jopa täysin eri ammattilaispohjaa edustavat liitot tiivistävät yhteistyötä keskenään. He päätyivät siihen, että hyödyllinen ja

Saija Heinonen

Jyvässeudun työllistämisyhdistyksen julma joululahja: Lappu luukulle?

JHL:läisen toiminnanjohtaja Eija Tuohimaan luotsaama Jyvässeudun työllistämisyhdistys (JST) sai julman joululahjan. TE-toimisto hylkäsi sen hankehakemuksen ja pari sataa pitkäaikais- ja muuta työtöntä vuosittain työllistäneen yhdistyksen toiminta on vaarassa.

Ulla Puustinen

Jaksotyöstä yleistyöaikaan: Satojen JHL:läisten työaika piteni

kellotaulu

Satojen JHL:läisten työpäivä on pidentynyt puolella tunnilla kuntien ja kuntayhtymien siirryttyä soveltamaan muodollisen jaksotyön sijasta yleistyöaikaa. Vuositasolla työssäoloaika pidentyy noin sadalla tunnilla palkan säilyessä ennallaan.

Ulla Puustinen

Sirpakan terveiset festariväelle

Sirpakka on Jyvässeudun työllistämisyhdistyksen hanke, joka tähtää erityisesti pitkään työttömänä olleiden arjenhallintataitojen tukemiseen. Hanke sai JHL:n Hyvissä käsissä -kunniakirjan sote-festareilla.

Ulla Puustinen

Puhdasta voimaa -hanke päättyi: Oli siisti vuosi!

Oli siisti vuosi tapahtuma

Oli siisti vuosi, todettiin yhdestä suusta JHL:n puhtauspalvelualan ammatillisen kärkihankkeen loppuseminaarissa viikonvaihteessa. JHL-opistolla Helsingissä järjestettyyn tapahtumaan osallistui noin 50 siivoojaa, laitoshuoltajaa ja muuta puhtauspalvelualan ammattilaista eri puolilta Suomea. Saako siivooja näkyä ja kuulua työpaikalla? – Totta kai saa! Hän on

Ulla Puustinen

Koululounas nautitaan kristallikruunujen loisteessa

ryhmäkukuvassa koulun henkilökuntaa

Koulut alkavat tällä viikolla (33) ja samoin kouluruokailu. Toisinaan kouluruokaa kuulee moitittavan, mutta Kortepohjan koulussa Jyväskylässä ruokailusta on tehty päivän kohokohta. Koululounas nautitaan kristallikruunujen loisteessa ja musiikin säestyksellä!

Ulla Puustinen