Salla Soronen vaihtoi
tietokoneen talikkoon

lomittaja Salla Soronen navetassa

Mikkeliläinen Salla Soronen oli nörtti ja viittä vaille valmis datanomi, kun hän vaihtoi tietokoneen talikkoon ja ryhtyi maatalouslomittajaksi. Kello on 5.30, kun maatalouslomittaja Salla Soronen astuu Kilpisalon tilan navettaan Mikkelin Ristiinassa. Risto Piispasen ja Pirjo Solla-Piispasen tilalla on reilu 40

Ulla Puustinen

Liperin perhepäivähoito digikehityksen kärjessä

lapsi ja tabletti

Liperin kaikki kunnalliset perhepäivähoitajat koulutetaan digiteknologian käyttöön ja hyödyntämiseen varhaiskasvatuksessa. Mukana hankkeessa on kunnan ja perhepäivähoitajien lisäksi Itä-Suomen yliopisto.

Ulla Puustinen

Jäseniltä: Nuoret JHL:läiset ilahduttivat palvelutaloissa

JHL:n Itä-Suomen nuoret laittoivat hyvän kiertämään 100-vuotisen Suomen kunniaksi. Itä-Suomesta pulpahti idea Suomi 100-vuotta -teeman mukaisesti, että annettaisiin aikaa ikäihmisille. Kevään mittaan idea muuttui suunnitelmaksi ja suunnitelma todeksi, kun nuorisojäseniä Joensuusta ja Kuopiosta jalkautui paikallisiin vanhusten palvelutaloihin sunnuntaina 23. huhtikuuta.

Kirjoittaja: Malla Luodelahti

Juuka käyttää työajanpidennyksen työpaikkaliikuntaan

Pohjoiskarjalainen Juuan kunta on käyttää kikyn tuoman puolen tunnin työajanpidennyksen työpaikkaliikuntaan. Kunnanjohtajan mielestä ratkaisu oli ainoa, jolla kikyyn saatiin ”edes vähän järkeä”.

Aatu Komsi

Lieksa haluaa työaikana sauhuttelevat kuriin

– Vastaisuudessa jokainen työntekijä voi valita, pitääkö ylimääräisen tauon vai ei. Ruoka- ja kahvitauolla voi myös vastedes sauhutella. Järjestely on kaikkia kohtaa reilumpi, JHL:n varapääluottamusmies Tarja Kärkkäinen kommentoi lieksalaista tupakointipäätöstä. Lieksan kaupungin tupakoivat työntekijät joutuvat vastedes korvaamaan työnantajalle sauhutteluun käytetyn

Marina Wiik