Etelä-Karjalassa painettiin paniikkinappulaa: Kuntien hoivakiinteistöt myyntiin, palvelusetelit käyttöön – kuinka käy mummoille, työpaikoille ja työehdoille?

vanhus kävelee hoivakodin käytävällä

Lappeenranta ja muut Etelä-Karjalan kunnat kauppaavat parhaillaan hoivakiinteistöjään. Samaan aikaan Eksote-kuntayhtymä puuhaa palvelujen laajamittaista ulkoistamista. Hoito- ja tukipalvelutyöntekijät istuvat tulisilla hiilillä ja ihmettelevät, miten käy työpaikoille ja työsuhteen ehdoille. Otetaan kuvitteellinen esimerkki, Saima, 88 vuotta. Hän on asunut kolme viime

Ulla Puustinen

Käkätin on ratapihatyöntekijän keskeisin työväline

ratapiha

Pakkanen tai helle. Ratapihan ammattilaiset pitävät huolen siitä, että tavarajunaliikenteen pyörät pyörivät turvallisesti ja aikataulussa. Radio-ohjain eli käkätin on työparin ohella ratapihatyöntekijän tärkein partneri. Eletään helmikuun loppua. On yksi talven kylmimmistä päivistä koko Suomessa. Erityisen jäätävältä viima tuntuu Kotkan Mussalon

Saija Heinonen

Kouvolassa esikoululaiset pääsevät bussilla metsään

Kello on noin yhdeksän aamulla, kun värikäs 
päiväkotikäyttöön valmistettu linja-auto kaartaa 
Kettumäen kansanpuiston parkkipaikalle. 
Parikymmentä uteliasta pientä päätä kurkistaa bussin 
ikkunoista. Kouvolalainen metsäesikouluryhmä suuntaa tänään heille uuteen luontokohteeseen. Bussin pysähdyttyä alkaa turvavöiden irrotus ja neonkeltaisten huomioliivien pukeminen. – Älkääpä unohtako

Saija Heinonen

Vuoden palomies on Kotkan poikii

Ilpo Tolonen vuoden palomies

JHL:läinen Ilpo Tolonen on valittu Vuoden palomieheksi 2017. Tolonen toimii Kymenlaakson pelastuslaitoksen pelastuspäällikkönä.

Ulla Puustinen

Kuusaan kesäduunarit väistelevät käärmeitä

hautausmaakuva

Kouvolalaiset Tuula Koskinen ja Tuula Hirvonen ovat kuin muuttolintuja, jotka palaavat kesä kesän jälkeen tutuille paikoille. Kaksikon kesätyömaa löytyy Kuusankosken uudelta hautausmaalta. Paikka on aika jännittävä, sillä toisinaan kesäduunarit joutuvat väistelemään kyykäärmeitä.

Ulla Puustinen

Kouvola vitkuttelee:”Iso huoli terveyspalvelujen kohtalosta”

Kouvolan mielenilmaus

Kouvolan sosiaali- ja terveydenhoitoalan ammattijärjestöjen edustajat ilmaisivat yhteistuumin halunsa saada viimeinkin vastauksia uuden sairaalaan rakentamisen aloittamisesta. Ratamo-projektin nimellä kulkeva suunnitelma on Kouvolan perusterveydenhuollon, sosiaalipalvelujen ja erikoissairaanhoidon yhdistämiseen tähtäävä hanke. Nyt kaupunginhallitus on laittanut kuitenkin jarrut päälle ja jäädyttänyt äänin 7-6 rakennuslupahaun toistaiseksi.

Saija Heinonen

Marjaana Koivukari: Eläkepaperit käteen nelikymppisenä

Marjaana Koivukari kuristaa puun takaa

Kouvolalainen Marjukka Koivukari jäi eläkkeelle uupumuksen ja loppuunpalamisen takia jo nelikymppisenä. Kun työ ei enää täytä päivää, pitää elämään löytää muuta mielekästä sisältöä. Koivukarille se tarkoittaa vapaaehtoistyötä, kirpputoreja ja lukemista.

Saija Heinonen