Työpaikka, jossa työntekijä päättää

Johanna Pystynen, Vincit Oy

It-yhtiö Vincitillä rikotaan vanhat rakenteet ja tehdään uusia – sellaisia, joissa työntekijän arvostelukykyyn luotetaan eikä johtoportaan reaktioita tarvitse pelätä.

Aatu Komsi

Miljoonien säästöt ilman irtisanomisia

Tampereen yliopiston yt-neuvottelut ovat päättyneet. Kahden miljoonan euron säästöt saavutettiin ilman irtisanomisia. Muut Suomen yliopistot ovat joutuneet valtionrahoituksen laskun johdosta turvautumaan paljon rajumpiin leikkauksiin.

Aatu Komsi

Tipuja Sorsapuiston suvessa

Elisa Läärä

Kesätyö, jossa saa liikuntaa, raitista ilmaa, mielekästä tekemistä ja kohtuullista palkkaa, siinäpä monen…

Saija Heinonen

Huolestuneet naiset rannalla: Viekö siirto Kelaan työpaikat?

Perustoimeentulotuen myöntäminen ja maksatus siirtyvät kunnilta Kelaan ensi vuoden alussa. Muutos uhkaa jättää sadat kuntien sosiaalitoimen etuuskäsittelijät tyhjän päälle. Esimerkiksi Turussa peltätään työntekijöiden irtisanomista.

Ulla Puustinen

Katu-uskottava päihdetyöntekijä

Päihdetyöntekijä Jari Ronkainen

Hän aloitti päihteidenkäytön 14-vuotiaana, ja pahimmillaan mieheltä kului koppa kaljaa ja pari pulloa tiukkaa viinaa päivässä.
Jari Ronkainen aloitti päihteidenkäytön 14-vuotiaana. Pahimmillaan häneltä kului koppa kaljaa ja pari kolme pulloa tiukkaa viinaa päivässä. Raitistuttuaan Ronkainen kouluttautui päihdetyöntekijäksi ja lähihoitajaksi ja nykyään hän tukee kohtalotovereitaan Tampereen A-killassa.

Ulla Puustinen

Työnilonjulistus toivottaa työrauhaa

Työilonjulistus 2016

Tampereen yliopistolla julistettiin tänään työniloa. Vuosittaisen Työnilonjulistuksen teema on tänä vuonna työrauha.

Matleena Kantola

Johtavatko omantunnon ristiriidat hoitotyössä uupumiseen?

kuvituskuva

Miten ja kuka määrittää sen, kuinka korkealle hyvän hoidon rima on mahdollista asettaa? Ilman, että työntekijä joutuu kiireen tai resurssipulan vuoksi tekemään ratkaisuja, jotka ovat omien arvojen vastaisia? Eri suunnista tulevat vaatimukset aiheuttavat kuormitusta, joka voi olla sekä henkistä että fyysistä.

Saija Heinonen