Sirpa Rontu oli pankinjohtaja ja kolmen lapsen äiti – sitten alkoholi vei muistin:
”En mää kaikessa epäonnistunut”

Sirpa Rontu

Päihdemuistisairaiden A-klinikkakoti Salossa on ollut jo lähes kuusi vuotta Sirpa Rontun koti. Raittiutta on kestänyt yhtä kauan. Vuode, nojatuoli, yöpöytä ja televisiotaso. Ikkunaverhot ja vuodepeitto sävy sävyyn. Eteisestä johtaa ovi vessaan ja kylpyhuoneeseen. Yhdestä nurkkauksesta löytyvät tiskipöytä, keittiökaapisto sekä sähköhella

Ulla Puustinen

Juomaputki poikki ennen töihin paluuta – katkaisuun on matala kynnys

Elokuussa katkaisuhoitoyksiköt täyttyvät kesäkännääjistä. Osa asiakkaista on tavallisia työssä käyviä perheenisiä ja -äitejä, joiden alkoholin käyttö on lähtenyt lomalla lapasesta. Tarjolla on niin avo- kuin laitoskuntoutusta, jonka aikana juomiskierteen sai poikki.

Ulla Puustinen

Katu-uskottava päihdetyöntekijä

Päihdetyöntekijä Jari Ronkainen

Hän aloitti päihteidenkäytön 14-vuotiaana, ja pahimmillaan mieheltä kului koppa kaljaa ja pari pulloa tiukkaa viinaa päivässä.
Jari Ronkainen aloitti päihteidenkäytön 14-vuotiaana. Pahimmillaan häneltä kului koppa kaljaa ja pari kolme pulloa tiukkaa viinaa päivässä. Raitistuttuaan Ronkainen kouluttautui päihdetyöntekijäksi ja lähihoitajaksi ja nykyään hän tukee kohtalotovereitaan Tampereen A-killassa.

Ulla Puustinen