Lakkosyksy oli JHL:n edustajiston jäsenille täynnä tunnetta ja yhteisvoimaa: ”Käteen jäi viha hallitusta kohtaan”

Miksi perusasioista – kuten lakko-oikeudesta – joudutaan vieläkin vääntämään kättä, JHL:n edustajiston jäsenet kysyivät edustajiston syyskokouksessa. – Ammattijärjestöjen yhteisvoima. – Innostunut ilmapiiri. – Se tuki, mitä meillä on tarjottavanamme jäsenistöllemme ja toimijoillemme. Muun muassa näillä sanoilla JHL:n edustajiston jäsenet kuvailevat lakkosyksyn jälkitunnelmia.

Samuli Launonen

Pienipalkkaisten puheenjohtaja

Napakka naisjohtaja viilettää pyörän selässä, silloin kun aikaa liikenee. Edustajistokokous valitsi Päivi Niemi-Laineen yksimielisesti jatkamaan JHL:n puheenjohtajana. Niemi-Laine tuli puheenjohtajaksi syksyllä 2016, kun aiempi puheenjohtaja Jarkko Eloranta siirtyi SAK:n puheenjohtajaksi. Julkisuudessa Niemi-Laine on totuttu näkemään naisvaltaisten alojen teräväsanaisena puolestapuhujana, mutta

Kaisa Läärä

Liitolta oikeusapua useammalle? Edustajisto pohti aktiivien aloitteita

JHL:n yhdistykset ja yksittäiset jäsenet toivat JHL:n edustajiston kevätkokoukseen yhteensä 24 aloitetta. Aloitteissa kaivattiin liiton kantaa muun muassa tiedon julkisuuteen ja jäsenpalveluiden kehittämiseen liittyvissä asioissa.

Teksti: Marina Wiik ja Aatu Komsi

Edustajiston syyskokouksessa sanottua

JHL:n edustajiston ja hallituksen jäsenet toivat puheenvuoroissaan esille hallituksen leikkauspolitiikan seuraukset julkisen sektorin ja ay-liikkeen toimintaan.

Matleena Kantola

Video: Onko lompakon koolla yhä suurempi merkitys perustoimeentuloon nyky-Suomessa?

Julkisten palvelujen heikentyminen on ollut yksi suurista huolenaiheista JHL:n jäsenistön keskuudessa. Puheenjohtaja Jarkko Eloranta pohti edustajiston kokouksessa sitä, mikä merkitys lompakon koolla on nykyään siihen, kuinka ihmiset pystyvät huolehtimaan oman elämän perustarpeista. ”Kun vaikeuksia tulee, esimerkiksi sairastuu tai työttömyyden vuoksi

Anita Härkönen

Video: Jarkko Eloranta, joutuuko ay-liike perustelemaan olemassa oloaan?

Talouskriisiä, vääntöä yhteiskuntasopimuksesta, duunaria piiskaava hallitusohjelma, pienituloisten toimeentulo. Ammattiyhdistysliikkeen tulevaisuus sekä haastavat toimintaolosuhteet ovat nousseet keskustelun aiheeksi Helsingissä kokoontuvan JHL:n edustajiston kokouksessa. JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kertoo tunnelmia kokouspäivän alkupuolella ja vastaa mm. siihen, joutuuko ay-liike perustelemaan olemassa oloaan nyky-Suomessa.

Anita Härkönen

Edustajistossa sanottua

JHL:n edustajisto on koolla Paasitornissa tänään ja huomenna. Liiton puheenjohtaja Jarkko Elorannan työmarkkinakatsauksen jälkeen sekä edustajiston että hallituksen jäsenet ovat tuoneet puheenvuoroissaan julki huolensa palkansaajien tulevaisuudesta. Jukka Oksanen – edustajiston jäsen ”Ay-liikkeestä on tehty tämän päivän mörkö ja jarru”  

Maarit Eloholma