Turvatarkastaja Toni Korlee kohtaa 20 000 matkustajaa päivässä – Uudessa ja upeassa työpisteessä on yksi iso miinus

Toni Korlee on työskennellyt Helsinki-Vantaan lentoasemalla turvatarkastajana miltei kahdeksan vuotta, mutta ei ole koskaan tavannut vaikeaa asiakasta. Helmikuun alussa turvatarkastajat saivat käyttöönsä työvälineen, joka löytää vaatteiden alle piilotetut tavarat entistä helpommin. Lempeän näköinen partaniekka seisoo lentoaseman turvatarkastushihnan edessä ja hymyilee.

Antti Tuominen

Mikko Santaniemi, 67, on pitänyt Oulun lentokenttää kunnossa 45 vuotta ja juoksi äsken puolimaratonin – ”Eläkkeellä aion urheilla vielä enemmän”

Vuoroesimies Mikko Santaniemi on mitannut kiitoradan kitkan vuodesta 1973. Tarpeen tullen hän myös nostelee laskuvarjohyppääjiä pylväistä ja häätää joutsenia lentokoneiden tieltä. Uran ikimuistoisimpana päivänä tapahtui lentokonekaappaus. Lasketaan pylväs. Kiihdytä 35 kilometriin. Aurinko hohkaa valoa kiitoradalle koko horisontin leveydeltä. Airbus 19

Samuli Launonen

Lappeenrannan kenttä vaihtoi omistajaa – JHL:n henkilöstö entisin ehdoin yksityiselle

Lappeenrannan lentokenttä siirtyi vuoden 2015 lopussa Finavialta Etelä-Karjalan maakunnan ja Lappeenrannan kaupungin omistamalle säätiölle. Kentän liiketoiminnasta vastaa säätiön perustama uusi yhtiö, Lappeenrannan Lentoasema Oy. Lentoaseman JHL:läinen henkilöstö siirtyi uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Ulla Puustinen