Käveletkö lapsityövoimalla kerätyillä kivillä?
JHL: Yritykset on saatava vastuuseen ihmisoikeuksista lain voimalla

Vauvasi vaatteet on saatettu tehdä tehtaassa, joka ei maksa työntekijöille kunnon palkkaa. Hoidossasi voidaan käyttää sairaalahanskoja, joiden tekijät eivät pääse työpäivän aikana vessaan. Laki mahdollistaa hankintapäätösten tekemisen pelkän hinnan perusteella. Siksi #ykkösketjuun-kampanja vaatii Suomeen kunnollista yritysvastuulakia. Pakkoylitöitä ja laittoman pieniä

Heidi Hänninen

JHL mukana Ei myytävänä -kampanjassa:
Hankintalain uudistus etenee

kehitysvammainen mies ja ohjaaja

JHL oli aktiivisesti mukana vammaisjärjestöjen Ei myytävänä -kampanjassa, jonka tavoitteena on rajata vammaisten ihmisten elämälle välttämättömät palvelut hankintalain ulkopuolelle. Kampanja onnistui, sillä kansalaisaloitteen allekirjoitti yli 72 000 kansalaista.

Ulla Puustinen

Kuka kerää hankintalain hyödyt?

Uusi hankintalaki voi tuoda vakautta JHL:n jäsenten työsuhteisiin. Mutta se voi myös aikaansaada tehottomia ja työläitä palveluketjuja sekä vahvistaa ulkomaisten suuryritysten otetta julkisista palveluista.

Aatu Komsi

Hankintalain edistettävä työntekijän asemaa

Tulevan hankintalain pitäisi huomioida paremmin sosiaaliset ja ympäristönäkökohdat sekä työelämän oikeudet. Näin edistettäisiin reilua kilpailua ja torjuttaisiin harmaata taloutta.

Pia Björkbacka, lakimies, SAK