Toimittaja Ronja Salmi paiskii töitä ja parantaa maailmaa

toimittaja Ronja Salmi

Toimittaja Ronja Salmi ei epäröi sanoa, mitä haluaa: parantaa maailmaa, mutta ilman valtaa se ei onnistu. Sanavalmiilla naisella on painavaa kysyttävää niin naisten asemasta kuin ympäristönkin tilasta. Nuori nainen tähyää korkealle, mutta vielä ei ole Arkadianmäen vuoro. Vallilalaisen talon kivijalka

Maarit Uusikumpu

Finlandia-palkittu Juha Hurme
hurraa #metoo-kampanjalle

Juha Hurme

Finlandia-palkittu kirjailija Juha Hurme ottaa kantaa #metoo-kampanjaan Motiivin haastattelussa. – Se on parasta, mitä suomalaisessa teatteri- ja kulttuurielämässä on tapahtunut pitkään aikaan. Sille mä hurraan!

Ulla Puustinen

Kirjailija Juha Itkonen: Vanhemmuus ei ole taakka

Juha Itkosella ei ole pulaa ajasta vaan ajatustilasta. 
Palkittu kirjailija ja tuore kaksosten isä odottaa, 
että sisäinen kertojaääni alkaisi taas soida. Alkusyksyn kuulas valo tulvii entisen kaasuvoimalan kojehuoneen ikkunasta, imeytyy tummaan lepotuoliin ja heijastuu siinä jalat ristissä istuvan miehen kasvoihin.

Marina Wiik

JHL:läinen Nura Farah sai Suomi-palkinnon

JHL:n jäsen ja aktiivi Nura Farah on saanut vuoden 2015 Suomi-palkinnon. Farah on yksi seitsemästä ansioituneesta taiteilijasta, joille palkinto myönnettiin. Palkintoon liittyy 24 700 euron rahapalkinto. JHL onnittelee!

Ulla Puustinen

Äijä, sankari savolaisittain

JHL:läinen Janne Katajisto toimii nuorisotyöntekijänä savolaisessa pikkukaupungissa. Ja kappas, samaa ammattia harjoittaa ja vieläpä samalla ilmansuunnalla Katajiston dekkarien päähenkilö ”Äijä”. Helppoa olisi muodostaa johtopäätelmä, että kirjoissa esiintyy Katajiston alter ego. Onko siis Katajisto yhtä kuin Äijä, ja tapahtumien näyttämö hänen

Saija Heinonen

Tampereelta nääs!

Tamperelainen Seppo Jokinen on JHL:n vapaajäsen ja Motiivin lukija. Ja lisäksi tuottelias jännityskirjailija. Mitä hän ajattelee kotikaupungistaan Tampereesta ja kuuluisista edeltäjistään, kuten Väinö Linnasta ja Kalle Päätalosta?

Ulla Puustinen