Kisahallin tiimiesimies Kristian Kosonen rentoutuu kirjoittamalla rajuja sotakirjoja: ”Haluan osoittaa, miten turhaa sota on”

Kirstian Kosonen

Jotta sodan järjettömyys tulisi totuudenmukaisesti esille, sen kuvaamiseen on käytettävä myös raakaa tekstiä. Tämän tietää Töölön kisahallin tiimiesimies Kristian Kosonen. JHL:läinen Kristian Kosonen toimii päätyökseen Töölön kisahallissa Helsingissä tiimiesimiehenä. Paikka on hänelle tuttu jo 1970-luvun lopulta, jolloin hän aloitti siellä painiuransa. Urheilu

Saija Heinonen

Tuomas Kyrö: Herätkää ihmiset – meillä on oikeasti sairaan hyvä yhteiskunta!

Tuomas Kyrö

Tuomas Kyrö ei koskaan tee muistiinpanoja: hetket piirtyvät hänen mieleensä tarinoina. Kyrö on aina imenyt itseensä sukunsa vanhimpien kertomuksia. Niistä kumpuaa myös Mielensäpahoittaja. Kaikki löytävät Mielensäpahoittajasta jotakin tuttua. Yksi tunnistaa vanhan miehen arkkityypistä isoisänsä, toinen appiukkonsa tai setänsä, kolmas mökkinaapurinsa.

Saija Heinonen

Toimittaja Ronja Salmi paiskii töitä ja parantaa maailmaa

toimittaja Ronja Salmi

Toimittaja Ronja Salmi ei epäröi sanoa, mitä haluaa: parantaa maailmaa, mutta ilman valtaa se ei onnistu. Sanavalmiilla naisella on painavaa kysyttävää niin naisten asemasta kuin ympäristönkin tilasta. Nuori nainen tähyää korkealle, mutta vielä ei ole Arkadianmäen vuoro. Vallilalaisen talon kivijalka

Maarit Uusikumpu

Kirjailija Juha Itkonen: Vanhemmuus ei ole taakka

Juha Itkosella ei ole pulaa ajasta vaan ajatustilasta. 
Palkittu kirjailija ja tuore kaksosten isä odottaa, 
että sisäinen kertojaääni alkaisi taas soida. Alkusyksyn kuulas valo tulvii entisen kaasuvoimalan kojehuoneen ikkunasta, imeytyy tummaan lepotuoliin ja heijastuu siinä jalat ristissä istuvan miehen kasvoihin.

Marina Wiik

JHL:läinen Nura Farah sai Suomi-palkinnon

JHL:n jäsen ja aktiivi Nura Farah on saanut vuoden 2015 Suomi-palkinnon. Farah on yksi seitsemästä ansioituneesta taiteilijasta, joille palkinto myönnettiin. Palkintoon liittyy 24 700 euron rahapalkinto. JHL onnittelee!

Ulla Puustinen

Äijä, sankari savolaisittain

JHL:läinen Janne Katajisto toimii nuorisotyöntekijänä savolaisessa pikkukaupungissa. Ja kappas, samaa ammattia harjoittaa ja vieläpä samalla ilmansuunnalla Katajiston dekkarien päähenkilö ”Äijä”. Helppoa olisi muodostaa johtopäätelmä, että kirjoissa esiintyy Katajiston alter ego. Onko siis Katajisto yhtä kuin Äijä, ja tapahtumien näyttämö hänen

Saija Heinonen

Tampereelta nääs!

Tamperelainen Seppo Jokinen on JHL:n vapaajäsen ja Motiivin lukija. Ja lisäksi tuottelias jännityskirjailija. Mitä hän ajattelee kotikaupungistaan Tampereesta ja kuuluisista edeltäjistään, kuten Väinö Linnasta ja Kalle Päätalosta?

Ulla Puustinen