Suurkeittiössä kouluruoka valmistuu kellon- ja eurontarkasti

Päivi Heikkinen, Pataluodon koulu, Keittiö, Joensuu, Rantakylä

Pataluodon koulun valmistuskeittiöstä lähtee arkipäivisin noin 2 000 ruoka-annosta Joensuun alueen kouluihin, 
päiväkoteihin ja vammaispalvelun päivätoimintapaikkoihin. 
Täällä tehtyä ruokaa syövät siis niin vauvat kuin vaaritkin. Kokki Päivi Heikkisen työpäivä on alkanut aamuseitsemältä. Keittiössä on heti täysi tohina päällä. Kahdentuhannen annoksen

Saija Heinonen

Koululounas on kompromissien taidetta

koululaisten ruokaraati koolla

Maksuttoman mutta ei suinkaan ilmaisen kouluruoan arvostus on nousussa. Tämä kävi ilmi Gastro-messuilla, joka kokosi satoja ruokapalveluosaajia alan suurimpaan ammattilaistapahtumaan.

Ulla Puustinen

JHL:läinen tiimi Kotkasta vei kouluruokakisan voiton

Kotkan Ruonalan koulun tiimi

Kolmatta kertaa järjestetyn valtakunnallisen kouluruokakilpailun voitti Ruonalan koulun tiimi Kotkasta. Joukkueeseen kuuluu kolme JHL:läistä virtuoosikokkia, Jaana Huuhka, Susanna Olkkonen ja Lenni Marttila.

Ulla Puustinen

Kymmenen JHL:läistä kouluruokakilpailun finaaliin

Kymmenen JHL:läistä kokkia ja ruokapalveluammattilaista kisaa jälleen valtakunnallisessa kouluruokakilpailun finaalissa. Kolmijäsenisten tiimien paremmuus ratkaistaan Gastro-messuilla 16. maaliskuuta Helsingissä.

Ulla Puustinen

Koululounas nautitaan kristallikruunujen loisteessa

ryhmäkukuvassa koulun henkilökuntaa

Koulut alkavat tällä viikolla (33) ja samoin kouluruokailu. Toisinaan kouluruokaa kuulee moitittavan, mutta Kortepohjan koulussa Jyväskylässä ruokailusta on tehty päivän kohokohta. Koululounas nautitaan kristallikruunujen loisteessa ja musiikin säestyksellä!

Ulla Puustinen