Porvoon sairaala muutti työnkuvia: laitoshoitajat kuljettavat potilaita, tiskaavat ja päivystävät aulassa –
”En uskonut, että uudet tehtävät veisivät niin paljon aikaa”

HUS Tukipalvelut on reilun vuoden toteuttanut mallia, jossa yhdellä työntekijällä on monta tehtävää. Perusteellinen muutos työnkuvissa vaatii työntekijöiltä totuttelua  – mutta myös palkitsee, kun työpäivät ovat entistä monipuolisempia. Porvoon sairaalassa työskentelevä laitoshoitaja Sari Roiko, 53, sai vuosi sitten joukon uusia tehtäviä.

Heidi Hänninen

Liitto neuvotteli työpaikan takaisin Irina Zlobina: Ihan voittajafiilis

Irina Zlobina

– Tuli ihan voittajafiilis, iloitsee laitoshuoltaja ja lähihoitaja Irina Zlobina. Vaikka hänellä on nyt syytä riemuun, vielä maaliskuun lopussa häntä vaivasi epävarmuus työpaikasta. Kun Helsingin kaupunki ei enää jatkanut Zlobinan työsuhdetta lukuisten määräaikaisten työsuhteiden jälkeen, hän kääntyi liittonsa, JHL:n, puoleen.

Maarit Uusikumpu

Mikä on laitoshuoltajien kohtalo koulutusuudistuksessa?

Osana ammatillisen koulutuksen kokonaisuudistusta on väläytelty laitoshuoltajien nykymuotoisen koulutuksen lakkauttamista. Toisen asteen ammatillisen koulutuksen reformi on yksi hallituksen kärkihankkeista, jonka tavoitteena on myllätä koko ammatillisen koulutuksen kenttä. Kolmiportainen tutkintorakenne (ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto) on tarkoitus säilyttää. Sen sijaan tutkintojen

Saija Heinonen

JHL sai 11 000 uutta jäsentä vuonna 2016

piirroskuva kolmiomuodostelmasta

JHL:n jäseneksi liittyi viime vuonna 10 716 uutta jäsentä. Liiton kokonaisjäsenmäärä oli vuoden 2016 lopussa noin 220 000. Mukana luvussa ovat myös neljän yhteisöjäsenliiton jäsenet.

Ulla Puustinen

JHL:n Puhdasta voimaa -kärkihanke onnistui: Jäsenlisäystä yli 13 prosenttia!

toimitilahuoltajat taukojumppaavat

Puhtauspalvelualalla työskentelevien JHL:läisten määrä on noussut puolentoista viime vuoden aikana yli 13 prosenttia. Yksi todennäköinen syy myönteiseen jäsenkehitykseen on liiton Puhdasta voimaa -ammatillinen kärkihanke, joka käynnistyi vuoden 2014 alussa ja jatkui aina syyskuulle 2015. – Kärkihanke sisälsi työpaikkakäyntejä sekä runsaasti

Ulla Puustinen