Tarja Halonen haluaa viedä suomalaisen varhaiskasvatuksen maailmalle – mutta ensin pitää korjata yksi iso ongelma: ”Vanhustenhoidosta on saatu karvas oppi”

Laadukas varhaiskasvatus on vakuutus Suomen tulevaisuudelle. Oikein markkinoituna se voisi olla myös huippuhyvä vientituote, sanoo presidentti Tarja Halonen. Kun päivähoitoikäiset lapset varttuvat aikuisiksi, he kohtaavat ennennäkemättömiä haasteita. Digitalisaatio haastaa vanhat työtavat ja ilmastonmuutos uhkaa koko planeettaa. Suuren muutoksen sietämistä ja

Ulla Puustinen

Liperin perhepäivähoito digikehityksen kärjessä

lapsi ja tabletti

Liperin kaikki kunnalliset perhepäivähoitajat koulutetaan digiteknologian käyttöön ja hyödyntämiseen varhaiskasvatuksessa. Mukana hankkeessa on kunnan ja perhepäivähoitajien lisäksi Itä-Suomen yliopisto.

Ulla Puustinen

Perhepäivähoitajan huomassa vauvasta vaariin

Merja Eloranta, hoitolapset ja vanhus askartelemassa

Joissain kunnissa vanhusten palvelutalo on rakennettu samaan pihapiiriin päiväkodin kanssa. Tavoitteena on, että lapset tuovat vaihtelua vanhusten arkeen. JHL:läinen perhepäivähoitajan Merja Elorannan kotona kotona Maskussa sukupolvet ovat kohdanneet jo kahdenkymmenen vuoden ajan.

Ulla Puustinen