Toimitukselta: Tippa todellakin tappaa

Minkä elämänohjeen isä antoi tyttärelleen? Ettei kaikkea ilmaista viivaa ole pakko juoda. Ihan käypä ohje toimittajalle – ja muillekin.

Ulla Puustinen

Monissa kunta-ammateissa työmäärä ylittää sietokyvyn

kuvassa puhdistetaan ja desinfioidaan leikkaussalia

Entistä suurempi osa kunta-alan työntekijöistä uskoo jaksavansa työssään eläkeikään asti. Silti useissa ammateissa työmäärä on kasvanut yli sietokyvyn. Näin on käynyt etenkin sosiaali- ja terveydenhoidon tehtävissä sekä opetusalalla.

Ulla Puustinen

JHL sai 11 000 uutta jäsentä vuonna 2016

piirroskuva kolmiomuodostelmasta

JHL:n jäseneksi liittyi viime vuonna 10 716 uutta jäsentä. Liiton kokonaisjäsenmäärä oli vuoden 2016 lopussa noin 220 000. Mukana luvussa ovat myös neljän yhteisöjäsenliiton jäsenet.

Ulla Puustinen

Moni JHL:läinen etuuskäsittelijä sai korvaavia töitä

Perustoimeentulotuki siirtyi kunnista Kelan tehtäväksi vuoden 2017 alussa. Muutos koski arviolta 150-200 JHL:läistä etuuskäsittelijää, maksattajaa ja sosiaalialan ammattilaista. Tuen maksatuksen siirron seurauksena Kela rekrytoi etuuskäsittelytehtäviin 592 työntekijää ympäri Suomen. Lisäksi kymmeniä henkilöitä aloitti vuodenvaihteessa puhelinpalvelussa sekä toimistojen asiakaspalvelutehtävissä. Eniten henkilöstöä Kela palkkasi

Marina Wiik

Pienet ja naisvaltaiset työpaikat ottavat työntekijän muun elämän paremmin huomioon

lapsen kengät ja vaatteita lattialla

Vuoden 2016 Työolobarometrin mukaan isot työpaikat tarjoavat pieniä työpaikkoja parempia joustomahdollisuuksia työn ja muun elämän yhteensovittamiseksi. Uuden tutkimuksen mukaan joustomahdollisuuksia on kyllä virallisesti kirjattu enemmän isoilla työpaikoilla, mutta tosiasiassa työpaikan toimintakulttuuri kannustaa joustojen käyttöön enemmän pienillä eli alle 50 työntekijän työpaikoilla.

Aatu Komsi

Katso mitä Motiivilehti.fi:stä luettiin eniten vuonna 2016

Vuoden käydessä kohti loppuaan on hyvä tehdä yhteenvetoa menneestä. Tärkeää on aina tutkailla myös sitä, onko mitään opittu ja mitä olisi ehkä voinut tehdä toisin. Tämän vuoden verkko-Motiivin luetuimmissa jutuissa nousivat esiin aiheet, jotka olivat ilmestyessään hyvinkin ajankohtaisia ja merkittäviä.

Saija Heinonen

Elina Lepomäki:
Saavutetut edut eivät ole nykypäivää

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki on vapaan kilpailun vahva kannattaja. Työntekijän palkan pitäisi perustua osaamisen markkina-arvoon eikä saavutettuihin etuihin. Sosiaali- ja terveysuudistuksen on pelätty lisäävän kansalaisten eriarvoisuutta. Elina Lepomäen mielestä valtion ei välttämättä pidä ottaa vastuuta siitä, jos kansalaiset ehdoin tahdoin

Marina Wiik