Juuka käyttää työajanpidennyksen työpaikkaliikuntaan

Pohjoiskarjalainen Juuan kunta on käyttää kikyn tuoman puolen tunnin työajanpidennyksen työpaikkaliikuntaan. Kunnanjohtajan mielestä ratkaisu oli ainoa, jolla kikyyn saatiin ”edes vähän järkeä”.

Aatu Komsi

Lieksa haluaa työaikana sauhuttelevat kuriin

– Vastaisuudessa jokainen työntekijä voi valita, pitääkö ylimääräisen tauon vai ei. Ruoka- ja kahvitauolla voi myös vastedes sauhutella. Järjestely on kaikkia kohtaa reilumpi, JHL:n varapääluottamusmies Tarja Kärkkäinen kommentoi lieksalaista tupakointipäätöstä. Lieksan kaupungin tupakoivat työntekijät joutuvat vastedes korvaamaan työnantajalle sauhutteluun käytetyn

Marina Wiik

Minun Motiivini: ”Opin matkalla afrikkalaisen aikakäsityksen”

Riitta Koivunurmi ja kummipoika Arnold

JHL:läinen ravitsemistyönjohtaja Riitta Koivunurmi Kiuruvedeltä on tukenut jo yhdeksän vuoden ajan kenialaisen kummipoikansa koulunkäyntiä kuukausilahjoituksilla. Maaliskuussa 2016 hän matkusti päiväntasaajalle tapaamaan 15-vuotiasta Arnoldia ja hänen perhettään.

Ulla Puustinen

Huolestuneet naiset rannalla: Viekö siirto Kelaan työpaikat?

Perustoimeentulotuen myöntäminen ja maksatus siirtyvät kunnilta Kelaan ensi vuoden alussa. Muutos uhkaa jättää sadat kuntien sosiaalitoimen etuuskäsittelijät tyhjän päälle. Esimerkiksi Turussa peltätään työntekijöiden irtisanomista.

Ulla Puustinen

Välinehuoltaja on sairaalan luottopakki

valinehuolto

Kirkkaat valot, iso useaan eri tilaan jaettu yksikkö, jossa huomio kiinnittyy krominkiiltoon, digitaaliseen automatiikkaan, ultramoderneihin laitteisiin, kuljettimiin ja containereihin, numeroita ja koodeja viliseviin näyttötauluihin ja suojavarusteissa ahertaviin ihmisiin. Vaikka välinehuoltaja Satu Marttila kertoo, ettei hänen työnsä ole rakettitiedettä, niin helposti

Saija Heinonen