Kuusaan kesäduunarit väistelevät käärmeitä

hautausmaakuva

Kouvolalaiset Tuula Koskinen ja Tuula Hirvonen ovat kuin muuttolintuja, jotka palaavat kesä kesän jälkeen tutuille paikoille. Kaksikon kesätyömaa löytyy Kuusankosken uudelta hautausmaalta. Paikka on aika jännittävä, sillä toisinaan kesäduunarit joutuvat väistelemään kyykäärmeitä.

Ulla Puustinen

Kouvola vitkuttelee:”Iso huoli terveyspalvelujen kohtalosta”

Kouvolan mielenilmaus

Kouvolan sosiaali- ja terveydenhoitoalan ammattijärjestöjen edustajat ilmaisivat yhteistuumin halunsa saada viimeinkin vastauksia uuden sairaalaan rakentamisen aloittamisesta. Ratamo-projektin nimellä kulkeva suunnitelma on Kouvolan perusterveydenhuollon, sosiaalipalvelujen ja erikoissairaanhoidon yhdistämiseen tähtäävä hanke. Nyt kaupunginhallitus on laittanut kuitenkin jarrut päälle ja jäädyttänyt äänin 7-6 rakennuslupahaun toistaiseksi.

Saija Heinonen

Marjaana Koivukari: Eläkepaperit käteen nelikymppisenä

Marjaana Koivukari kuristaa puun takaa

Kouvolalainen Marjukka Koivukari jäi eläkkeelle uupumuksen ja loppuunpalamisen takia jo nelikymppisenä. Kun työ ei enää täytä päivää, pitää elämään löytää muuta mielekästä sisältöä. Koivukarille se tarkoittaa vapaaehtoistyötä, kirpputoreja ja lukemista.

Saija Heinonen

Lappeenrannan kenttä vaihtoi omistajaa – JHL:n henkilöstö entisin ehdoin yksityiselle

Lappeenrannan lentokenttä siirtyi vuoden 2015 lopussa Finavialta Etelä-Karjalan maakunnan ja Lappeenrannan kaupungin omistamalle säätiölle. Kentän liiketoiminnasta vastaa säätiön perustama uusi yhtiö, Lappeenrannan Lentoasema Oy. Lentoaseman JHL:läinen henkilöstö siirtyi uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Ulla Puustinen

Piret Parviaisesta tuli kuolevien avustaja

Henkilökohtaisen avustajan työ on erityisen vaativaa ja vastuullista, kun avustettavana on kuolemansairas potilas. Silti kouvolalainen Piret Parviainen ei vaihtaisi päivääkään pois.

Ulla Puustinen

Tavaraliikenne on pysähtynyt Kotka-Haminan satamassa

Tavaraliikenne Haminan–Kotkan satamassa on pysähtynyt keskiviikkona 5. elokuuta klo 14. Kyseessä on JHL:n raideammattilaisten mielenilmaus, joka päättyy torstaina 6. elokuuta aamukuudelta. Ammattiosasto Kaakon satamien JHL:läinen varapuheenjohtaja Pasi Hannula kertoo, että syy mielenilmaukseen on työnantajan henkilöstöpolitiikka. VR Logistiikka lomauttaa Haminan sataman

Koko kylän Lampinen

Laitosmies Veli Lampisella voisi olla toinenkin nimi. Hän on Puumalan kunnan yleismies Jantunen, jolta hoituu niin kiinteistöautomaatio kuin pikkukorjaukset ja juhlapäivien liputus. Tarvittaessa hän pelastaa myös hissiin juuttuneen vaikka kesken löylyjen. Tämä JHL:läinen puurtaja on JHL:läinen Arjen turvaaja vuosimallia 2015.

Reima Tylli