Monissa kunta-ammateissa työmäärä ylittää sietokyvyn

kuvassa puhdistetaan ja desinfioidaan leikkaussalia

Entistä suurempi osa kunta-alan työntekijöistä uskoo jaksavansa työssään eläkeikään asti. Silti useissa ammateissa työmäärä on kasvanut yli sietokyvyn. Näin on käynyt etenkin sosiaali- ja terveydenhoidon tehtävissä sekä opetusalalla.

Ulla Puustinen

Moni JHL:läinen etuuskäsittelijä sai korvaavia töitä

Perustoimeentulotuki siirtyi kunnista Kelan tehtäväksi vuoden 2017 alussa. Muutos koski arviolta 150-200 JHL:läistä etuuskäsittelijää, maksattajaa ja sosiaalialan ammattilaista. Tuen maksatuksen siirron seurauksena Kela rekrytoi etuuskäsittelytehtäviin 592 työntekijää ympäri Suomen. Lisäksi kymmeniä henkilöitä aloitti vuodenvaihteessa puhelinpalvelussa sekä toimistojen asiakaspalvelutehtävissä. Eniten henkilöstöä Kela palkkasi

Marina Wiik

Mikä puhuttaa avustajien ”kahvihuoneessa”? Tietenkin seksi!

henkilökohtaisetavustajat.fi:n etusivu

JHL:n kuukausi sitten lanseeraama henkilökohtaisten avustajien virtuaalinen työyhteisö on kerännyt satoja kävijöitä. Kuumin puheenaihe henkilökohtaisetavustajat.fi- palvelussa on juuri nyt vammaisen seksissä avustaminen. Kuuluuko sekin avustajan tehtävänkuvaan?

Ulla Puustinen

Nuorelle edes yksi luotettava aikuinen

  ”Miks aikuiset haluu satuttaa lapsii ja nuorii?”  Siinä yksi koskettavimmista kysymyksistä, joihin ohjaaja Veera Suhonen on törmännyt Etsivässä Nettityössä. Nettietsivät tekevät tämän päivän nuorisotyötä verkkoympäristössä nuorten ehdoilla, kielellä ja kanavilla. Kuopion keskustassa, vain kivenheiton päästä torilta, sijaitsee Nuorten Palvelu

Saija Heinonen

Turvapaikanhakijat auttavat Kemijärveä

Turvapaikanhakijat työntävät pyörätuolissa istuvia kehitysvammaisia vanhuksia talvisäässä hymyillen

JHL:n jäsenet ovat olleet mukana kehittämässä Kemijärven ja sen vastaanottokeskuksessa asuvien turvapaikanhakijoiden yhteistyötä. Nyt monia surettaa, kun vastaanottokeskus ollaan ensi keväänä lopettamassa. Vastaanottokeskuksen toiminta on ollut pienelle kaupungille taloudellisesti todella tärkeä.

Aatu Komsi

Digitalisaatio myllertää työt: Osastonsihteeri Niemi ei panikoi

osastonsihteeri Päivi Niemi

Digitalisaatio myllertää töitä ja uhkaa tehdä tarpeettomiksi kokonaisia ammatteja ja ammattiryhmiä, muun muassa terveydenhuollon sihteerit. Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä muutoksiin on valmistauduttu hyvissä ajoin ja mietitty uusia tehtäviä osastonsihteereille.

Ulla Puustinen

Näin teet yhdenvertaisuussuunnitelman

Lähes kaikkien työpaikkojen on uusittava tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmat vuoden 2016 loppuun mennessä. Osa ei ole vielä edes aloittanut sitä.

Aatu Komsi