JHL kysyy: Shoppaileeko valtio halvempia työehtoja?

turvapaikanhakija vastaanottokeskuksessa

Metsälän vastaanottokeskuksen säilöönottoyksikkö siirtyy ensi vuoden alussa Helsingin kaupungilta Maahanmuuttovirastolle. Yksikön henkilöstö pelkää työpaikkojen menetystä ja palkkojen pudotusta. Siirtoa koskeva yt-neuvottelu käynnistyy tänään torstaina 7. syyskuuta.

Ulla Puustinen

Turvapaikanhakijat auttavat Kemijärveä

Turvapaikanhakijat työntävät pyörätuolissa istuvia kehitysvammaisia vanhuksia talvisäässä hymyillen

JHL:n jäsenet ovat olleet mukana kehittämässä Kemijärven ja sen vastaanottokeskuksessa asuvien turvapaikanhakijoiden yhteistyötä. Nyt monia surettaa, kun vastaanottokeskus ollaan ensi keväänä lopettamassa. Vastaanottokeskuksen toiminta on ollut pienelle kaupungille taloudellisesti todella tärkeä.

Aatu Komsi

JHL & vastaanottokeskukset: Palkat pahimmillaan kuukausia myöhässä

Vastaanottokeskuksia perustettiin viime syksynä niin kiivaaseen tahtiin, että joissain keskuksissa palkanmaksu jäi rästiin ja henkilöstö joutui lainaamaan rahaa tosiltaan ja esimiehiltään päästäkseen töihin. Nyt edessä on tukku uusia pulmia: keskusten lopettamisia ja irtisanomisia.

Ulla Puustinen

Professori Helena Ranta: Ihmisarvo ei ole mielipidekysymys

Mikäli eurooppalaiset eivät muuta suhtautumistaan pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin, meitä uhkaa professori Helena Rannan mielestä humanitaarisen katastrofin ohella myös moraalinen kriisi. – Tarjoamme vainajille kunnioittavan, ihmisarvoisen kohtelun. Miksi emme suo samaa eläville, hän ihmettelee. Oikeushammaslääketieteen tohtori, Helsingin yliopiston professorin arvonimen vuonna

Ulla Puustinen