6.6.2017

Päivi Niemi-Laine jatkaa liiton johdossa

JHL:n nykyinen puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine jatkaa JHL:n puheenjohtajana myös seuraavan viisivuotiskauden. Valinta varmistui keväällä valitun edustajiston järjestäytymiskokouksessa 6. kesäkuuta Helsingissä.

 

Päivi Niemi-Laineen, 49,  vastaehdokas puheenjohtajakisassa oli liiton toimialajohtaja ja entinen neuvottelupäällikkö Håkan Ekström, 50.

Håkan Ekström

Myös liiton toimialajohtaja Håkan Ekström tavoitteli puheenjohtajuutta. Hänet valittiin JHL:n toimialajohtajaksi.

Päivi Niemi-Laine on johtanut JHL:ää kesäkuusta 2016, jolloin liiton silloinen puheenjohtaja Jarkko Eloranta valittiin Lauri Lylyn tilalle Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n johtoon. Ennen sitä Niemi-Laine työskenteli JHL:n toimialajohtajana ja puheenjohtajan varahenkilönä (2012-2016) sekä JHL:n tutkimuksen ja yhteiskuntasuhteiden yksikön päällikkönä (2009-2012).

Päivi Niemi-Laine

Päivi Niemi-Laine jatkaa JHL:n puheenjohtajana.

Niemi-Laine on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hänellä on lukuisia luottamustoimia niin kotimaassa kuin kansainvälisissä työmarkkina- ja muissa järjestöissä ja työryhmissä. Hän on toiminut myös eurovaaliehdokkaana. Puoluekannaltaan Niemi-Laine on sosialidemokraatti.

Niemi-Laine on naimisissa ja kahden lapsen äiti. Vapaa-aikanaan hän harrastaa muun muassa liikuntaa ja veneilyä.

Näin Niemi-Laine kommentoi tuoreeltaan valintaansa:

– Tehtävä ei ole helppo. Näina aikoina, jolloin hallitus ymmärtää vain voiton takomista, tarvitaan työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen välille luottamusta, yhteistyötä ja kolmikantaa.

Entiset jatkavat toimialajohtajina

Edustajisto valitsi myösliiton toimialajohtajat yksimielisesti. Toimialajohtajana ja puheenjohtajan varahenkilönä jakjaa Håkan Ekström ja toisena toimialajohtajana Teija Asara-Laaksonen.