23.6.2021

JHL auttaa: Eikö pomo halua antaa palkankorotusta? JHL on jo neuvotellut sen sinulle!

Abdirahim, 33, on työskennellyt kuusi vuotta raitiovaununkuljettajana Helsingissä. Palkka on pysynyt koko ajan samana. Abdirahim kokee tehneensä hyvää työtä niin pitkään, että ansaitsee palkankorotuksen.

Abdirahim kysyy esihenkilöltään, kävisikö kohtuullinen palkankorotus laatuun. Pomo toteaa pahoitellen, että palkankorotukseen ei ole juuri nyt mahdollisuutta.

Palkankorotus ei ole neuvottelukysymys vaan työntekijän oikeus.

Työpaikan JHL:läinen luottamusmies puuttuu tilanteeseen. Palkankorotus ei ole neuvottelukysymys vaan työntekijän oikeus, sillä JHL ja Palvelutyönantajat Palta ovat sopineet työehtosopimuksessa kokemusosuudesta, jonka mukaisesti palkkaa on korotettava.

Itse asiassa palkan olisi pitänyt nousta jo vuosia sitten. Rautatiealan työehtosopimuksen mukainen kokemusosuus on kolmen vuoden palveluksen jälkeen 3 % ohjekuukausipalkasta. Abdirahim saa takautuvasti tililleen kolmen vuoden maksamattomat kokemusosuudet. Vuoden päästä hänellä on tulossa täyteen seitsemäs vuosi. Samalla kokemusosuus nousee jälleen, nyt jo seitsemään prosenttiin ohjekuukausipalkasta.

Liity JHL:n jäseneksi nyt.