23.6.2021

JHL auttaa: Opiskelija, huolettaako epävarma työelämä? JHL ajaa oikeuksiasi!

Jasmin, 19, on alkanut opiskella vammaisalan ammattitutkintoa, jotta pääsee unelma-ammattiinsa henkilökohtaiseksi avustajaksi. Tulevaisuus huolettaa Jasminia, sillä on tavallista, että avustajat joutuvat vasten tahtoaan tekemään työtä nollasopimuksilla ja lyhyissä pätkissä. Työnantajia on usein monta.

Jasmin liittyy JHL:ään heti opintojensa alussa. Hän ei tee opintojen ohella työtä, joten ammattiliiton jäsenyys on hänelle maksuton. Silti Jasminille aukeaa pääsy lukuisiin jäsenetuihin ja tapahtumiin, kuten nuorten Goom-risteilylle.

JHL:ssä opiskelija varmistaa turvallisemman tulevaisuuden.

Samalla hän varmistaa itselleen turvallisemman tulevaisuuden. Töihin siirryttyään hänellä on aina oikeus ottaa työtuntikeskusteluihin mukaan JHL:n luottamusmies, joka tuntee työehtosopimukset ja lait.

JHL vaikuttaa koko yhteiskunnan tasolla aktiivisesti siihen, että työntekijät eivät jää epävarmuuden armoille. Vuoden 2018 lopulla voimaan tuli lakimuutos, jonka ansiosta yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelevät jäsenet voivat nyt vaatia, että heidän työsopimukseensa merkitään entistä tarkemmin, kuinka paljon työtunteja heille on tarjottava.

Liity JHL:n jäseneksi nyt.