Rikkaat rikastuivat, köyhät köyhtyivät ja nuoret huolestuivat – uusi kampanja aktivoi vaikuttamaan vaaleissa: ”On tärkeää herätellä jokaista äänestysikäistä”

Samuel Drake, kansanliike Vapauden valtakunta

Nuoret aktiivit kyllästyivät nykymenoon ja pistivät pystyyn Vapaiden valtakunta -kampanjan. Se haluaa saada äänestäjät tekemään kaikkensa, jotta leikkauksille ja pakkolaeille tulisi loppu. Alussa oli porukka nuoria, jotka kantoivat huolta siitä, mihin suuntaan suomalainen yhteiskunta on matkalla. Heitä arvelutti, jopa pelotti.

Saija Heinonen

Hoi alle kolmekymppinen, tuu messiin!

JHL:ssä nuorten ääni kuuluu ja sitä kuunnellaan. Nuorilla jäsenillämme on mahdollisuus osallistua liiton toimintaan ja yhteiset tapahtumat ovat erinomainen paikka päästä vaikuttamaan asioihin ja tapaamaan muita aktiivisia nuoria. Sekä tietenkin oppimaan lisää ay-liikkeestä. JHL:n nuorten toiminta on tarkoitettu kaikille liiton

Saija Heinonen

Jäseniltä: Nuoret JHL:läiset ilahduttivat palvelutaloissa

JHL:n Itä-Suomen nuoret laittoivat hyvän kiertämään 100-vuotisen Suomen kunniaksi. Itä-Suomesta pulpahti idea Suomi 100-vuotta -teeman mukaisesti, että annettaisiin aikaa ikäihmisille. Kevään mittaan idea muuttui suunnitelmaksi ja suunnitelma todeksi, kun nuorisojäseniä Joensuusta ja Kuopiosta jalkautui paikallisiin vanhusten palvelutaloihin sunnuntaina 23. huhtikuuta.

Kirjoittaja: Malla Luodelahti

Sukupolvi, joka ei ahmi kaviaaria ja hanhenmaksaa kultalusikalla

Tasan eivät käy onnenlahjat, ei myöskään tulojen jakautuminen. Etenkään, jos olet tai jälkipolvesi on syntynyt vuosien 1980 ja 1995 välillä. Kyseinen sukupolvi kulki laman kanssa kylkimyyryä jo lapsuutensa tai nuoruutensa. Ja taas mennään. Y-sukupolveksi kutsuttu 80- ja 90-luvun puolenvälin tienoilla

Saija Heinonen

JHL:n nuoret – vaikuttava joukko

JHL:n nuorten aktiivien määrä on kasvanut entisestään. Vuonna 2016 aktiivit tulevat näkymään entistä enemmän muun muassa somessa.

Susanna Haapalainen, järjestötoimitsija