16.1.2020

Järki voitti Porissa – Ulkoistamissuunnitelmat jäihin, kaupungin oma rakentamistoiminta jatkuu

Porin logo ja rakennushenkilö

Kaupunginhallitus päätti maanantaina 13. tammikuuta, että rakentamista ei ulkoisteta. JHL vastusti ulkoistamissuunnitelmia ulosmarssilla marraskuussa 2019.

Kaupungin oma rakentaminen jatkuu Porissa myös tulevaisuudessa. Kaupunginhallitus pisti stopin ulkoistamispaketille, joka uhkasi työpaikkoja.

– Fiilis kentällä on, että voitimme tärkeän etapin, Porin kunta-alan JHL yhteisjärjestön pääluottamusmies Satu Joensuu kuvailee.

– On järkevää, että talous pysyy kokonaan kunnan hyppysissä,

Kaupunginhallituksen päätös syntyi ääniin 7–4. Äänestys koski päätösehdotukseen tehtyä lisäystä:

”Oma rakentaminen jatkuu ja yt-menettelyssä käydään läpi oman rakentamisen kehittämistoimenpiteet noudattaen kaupunginvaltuuston vuoden 2020 talousarvion hyväksymisen yhteydessä tekemiä päätöksiä.”

Lue lisää: Pori yrittää rusikoida teknisen alan työehtoja, yli sata marssi ulos”Perseestä koko homma”

Keväällä selviää, mikä muuttuu

Seuraavaksi Porissa on edessä YT-neuvottelut. Niissä käydään läpi muutokset, joita teknisellä toimella on edessään. Neuvotteluissa ei irtisanota henkilökuntaa eikä tulossa ole osa-aikaistamisia tai ulkoistamisia.  Kevään aikana selviää, millaisia muutoksia Porin rakentamistoimeen tulee.

– On äärimmäisen tärkeää, että henkilökunta on mukana kehittämisessä. Kävellään kysymään työntekijöiltä, mitkä vaikutukset asioilla oikeasti on, Satu Joensuu sanoo.

Joensuun mielestä tärkeintä on, että ulkoistamissuunnitelmat on haudattu ja kaupunki jatkaa rakentamista itse.

Ulkoistaminen uhkasi miltei kaikkea rakentamista

JHL vastusti Porin ulkoistamissuunnitelmia ulosmarssilla marraskuussa 2019.

JHL:n Porin yhteisjärjestön varapääluottamusmies Kimmo Hohkala arvioi marraskuussa Motiiville, että kaupungille jäisi vain pieniä rakennusprojekteja.

– Kaupungin henkilökunta siirrettäisiin yhteen kunnossapito-organisaatioon. Se tietysti vääristäisi budjettia.