14.11.2017

JHL:läinen Paakkinen ehdolla Vuoden vapaaehtoistoimijaksi

JHL:läinen Seppo Paakkinen Helsingistä on ehdolla Vuoden vapaaehtoistoimijaksi. Valinnan tekee arvovaltainen raati, johon kuuluu muun muassa arkkipiispa Kari Mäkinen. Vapaaehtoistoiminnan lähettilään valinta julkistetaan 2. joulukuuta 2017 Helsingissä.

Vuoden vapaaehtoinen -kampanjassa ehdolla olleet 68 vapaaehtoistoimijaa saivat yleisöäänestyksessä kaikkiaan 5 640 ääntä. Kymmenen eniten ääniä saaneen joukosta valitaan vuoden vapaaehtoinen, joka toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Ehdolla ovat Seppo Paakkisen ohella Heidi Furu Espoosta, Esko Jakku Kemistä¸ Eva Korkiala-Blomqvist Vantaalta, Terttu Miettinen Kuopiosta, Riitta Nurminen Heinolasta, Katja Oittinen Kajaanista, Helle Pellinen Vaasasta, Pertti Vesterinen ja Irma Karjalainen Tampereelta ja Anneli Virta Turusta. He edustavat laajaa vapaaehtoistyön kirjoa nuorten KatuSaapas-toiminnasta seniorien digi- ja tietotekniikkatukeen.

Aurinkoisen Hymyn perustaja

Seppo Paakkinen

Motiivissa 2/2017 julkaistiin juttu Seppo Paakkisesta. Jutun kirjoitti Eeva Mehto.

JHL:läisen Seppo Paakkisen, 63, ehdokkuutta perustellaan hänen pitkäaikaisella toiminnallaan syrjäytettyjen, työttömien ja kodittomien hyväksi useissa eri järjestöissä.

Paakkinen on Aurinkoinen Hymy ry:n idean isä ja perustaja. Helsingin Myllypurossa sijaitseva Aurinkoinen Hymy on matalan kynnyksen kohtaamispaikka ja toimintakeskus päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, yksinäisille ja muille kaupunkilaisille. Se tarjoaa monipuolista toimintaa, vertaistukea ja ohjausta sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin.

Lisäksi Paakkinen on ollut aktiivinen toimija Kodittomien Yön toiminnassa.

Motiivissa 2/2017 julkaistiin juttu ”sosiaalialan sekayömiehestä” Seppo Paakkisesta ja hänen panoksestaan Aurinkoisessa Hymyssä. Juttu oli otsikoitu ”Matalan kynnyksen mies Myllypurosta”.

Arkkipiispa valitsijaraadissa

Vuoden vapaaehtoistoimija valitaan neljättä kertaa. Valinnan tekee raati, johon kuuluu kymmenen yhteiskunnallista vaikuttajaa ja toimijaa, muun muassa arkkipiispa Kari Mäkinen, kansanedustajat Anne Kalmari ja Ozan Yanar, Me- säätiön toiminnanjohtaja Ulla Nord, Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax ja Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Valinta julkistetaan Vapaaehtoistoiminnan messuilla 2. joulukuuta Helsingissä.

Vuoden vapaaehtoistoimijan valinnan järjestää Kansalaisareena ry, joka on kaikkien vapaaehtoistoimijoiden edunvalvoja. Lähes puolet suomalaisista osallistuu tavalla tai toisella vapaaehtoistoimintaan ja neljä viidestä on kiinnostunut toimimaan muiden hyväksi.