6.6.2017

JHL:n edustajistossa sanottua

Liiton tilinpäätös ja toimintakertomus poikivat runsaasti puheenvuoroja edustajiston kevätkokouksessa Marina Congress Centerissä.

Tarja Pietilä, Pirkanmaa

”Parkkimaksut voivat olla liiton koulutukseen haketuvalle iso asia. Kymppi tai pari ei tunnu isolta, mutta voi olla este koulutukseen hakeutumiselle. Siksi liitto voisi maksaa koulutukseen tulevan paikoitusmaksut.”

Tapio Ristamäki, Parkano

”Jäsenhankintaan on panostettava, ja uusi edustajisto päättäköön millä tavalla ja tasolla. Jäsenhankinta on liiton tulevaisuuden kannalta seuraavaksi tärkein asia heti edunvalvonnan jälkeen.”

Pia Lohikoski

Pia Lohikoski

Pia Lohikoski, Kerava

”Liitto tarvitsee sijoitustoiminnan tuottoja toimintansa tueksi. Mutta kun JHL myy omistamiaan kiinteistöjä, esimerkiksi vuokrataloja, toinen puoli asiaa on se, että se merkitsee pienituloisten asukkaiden vuokrien nousua.”

Kari Hujanen, Kirkkonummi

”Liiton sijoitustoiminnan periaatteet on syytä miettiä uusiksi, ja edustajiston on käytävä periaatteellinen keskustelu asiasta.”

Pentti Nyholm, Hämeenlinna

”Kun tulin JHL:n ja sen edeltäjän KTV:n toimintaan, tuli uusia jäseniä ovista ja ikkunoista. Nyt ei tule. Syynä on kunnan työntekijöiden ahdinko: Nuoria otetaan vain kolmen kuukauden pätkiin ja sitten ulos. Sen varaan ei voi toimeentuloa ja perhettä perustaa. Liittojen on taisteltava yhteisrintamassa paremman huomisen puolesta.”

Jaana Tyni

Jaana Tyni

Jaana Tyni, Kuusamo

”Liiton tilinpäätöksissä luetellaan kiinteistöjä toisensa perään, mutta Livohka listasta puuttuu. Jäsenistölle se on kuitenkin tärkeä loma- ja palautumisen paikka, ei vain kuluerä ja  loppulaskussa mainittava seikka.”