21.3.2017

Mekin aiomme äänestää!

Kyllä, totta kai, ihan varmasti! Näin vastasivat JHL:n jäsenet, kun Motiivi kysyi, aikovatko he äänestää edustajistovaalissa. Useimmat olivat jo löytäneet hyvän ehdokkaan, toisille taas sopivan ja mitat täyttävän ehdokkaan valinta tuotti enemmän päänvaivaa.

Tom NöjdTom Nöjd, 48
Tuusula (Jokela)
työsuojeluvaltuutettu

Äänestäminen on kotoa opittu tapa, hyvä sellainen. Valinnan teen henkilö edellä. Ehdokkaan persoona ja ajattelumaailma painavat eniten, kun taas puoluekanta, ikä tai ammatti ovat toissijaisia. Aion käyttää myös vaalikonetta, vaikka valintani tein jo aikaisemmin.

 

Miika Lumitsalo, 29Mika Lumitsalo
Kouvola
tavaraliikenteen konduktööri

Äänestäminen on sekä ilo että kansalaisvelvollisuus. Ehdokkaan valinta perustuu pitkälti tunnepohjaiseen päätöksentekoon. Lisäksi henkilön aiemmat aikaansaannokset ja into kehittyä ja uusiutua vaikuttavat. Toimin kahden ehdokkaan vaalitiimissä, äänestän oman alueen ehdokasta ja toisen valintaa tuen muuten.

 

Arja Kalmari-Rauhanen, 48Arja Kalmari-Rauhanen
Saarijärvi
kokki

Aion äänestää nyt ensimmäistä kertaa liiton edustajistovaalissa, sillä olen nykyään enemmän mukana ay-touhuissa kuin aikaisemmin. Valinnan teen ehdokkaan aktiivisuuden perusteella, ja mieluiten tietysti äänestän oman yhdistyksen ehdokasta.

 

Tarja HulkkoTarja Hulkko, 54
Lohja
mielenterveyshoitaja

Minulla on tapana äänestää vaalissa kuin vaalissa, jotta saadaan oikeat ihmiset ajamaan asioita. Hyvä ehdokas on sellainen, joka saa suunsa auki, on muutenkin rohkea ja vie olennaiset asiat muiden päättäjien tietoon. Plussaa saa, jos on Lohjalta.

 

Maria LoponenMaria Loponen, 26
Pieksämäki
veturiasentaja

Aion äänestää. Ehdokkaan valinta ei tuota hirveästi päänvaivaa, sillä haluan tukea oman osaston ehdokasta. Hän on hyvä ajamaan jäsenistön asiaa ja tuomaan esiin kentän ideoita. Lisäksi hän on sanavalmis, mutta osaa tarvittaessa myös kuunnella ja hypätä toisen saappaisiin.

 

Pasi SjömanPasi Sjöman, 40
Kempele
verkostoasentaja

Kai sitä pitää äänestää. Vaalit kuuluvat demokratiaan, ja liiton kurssillakin äänestämisestä muistutettiin. Hyvä ehdokas on mukana yhdistystoiminnassa ja mielellään omalta alalta. Puoluekannalla ei ole väliä, mutta muilla elämänarvoilla sitäkin enemmän. Huithapelia en äänestä.

 

Hannele RautiainenHannele Rautiainen, 50
Kajaani
lastenhoitaja

Kyllä, äänestän ihan ehdottomasti. Hyvän ehdokkaan on oltava kantaaottava ja halukas vaikuttamaan. Myös ehdokkaan tausta ja arvomaailma vaikuttavat valintaan. Aion turvautua vaalikoneen apuun, kun teen lopullista valintaa ehdokkaiden kesken.