6.10.2017

Ole sinäkin Esko – tue mielenterveyskuntoutujien työllistymistä!

Maailman mielenterveyspäivänä 10.10. käynnistyi joukkorahoituskampanja, jonka tavoitteena on helpottaa mielenterveyskuntoutujien työllistymistä.

Tavoitteena on, että mahdollisimman moni työkykyinen ja -haluinen kuntoutuja voisi edetä askelma kerrallaan  kohti oikeaa työpaikkaa.

Joukkorahoituskampanjan järjestää on Etelä-Suomen Klubitalot Eskot ry, . Mukana kampanjassa on mukana joukko julkisuudesta tuttuja henkilöitä, muun muassa kirjailija Kari Hotakainen.

Kampanjalla kootut varat käytetään EskoTyö Oy -nimisen työpalveluyrityksen perustamiseen ja toiminnan käynnistämiseen. Yritys palkkaa mielenterveyskuntoutujia ja välittää heidät töihin asiakasyrityksiin ja muihin organisaatioihin, esimerkiksi kuntiin, seurakuntiin ja järjestöihin.

– Jotta työllistämiskynnys olisi mahdollisimman matalalla, hoitaa Esko Työ Oy kaikki työnantajavelvoitteet, joten asiakasyritys ostaa vain työsuorituksen, kertoo hankevastaava Hans Mäntylä Etelä-Suomen klubitalo Eskot ry:stä.

Yritys myös markkinoi palvelujaan ja hankkii aktiivisesti työntekijöilleen työmahdollisuuksia, esimerkiksi keikkaluonteisia tehtäviä muuttoavusta siivoukseen. Myös säännöllisemmät avustavat osa-aikaiset tehtävät esimerkiksi toimitilahuollossa, kiinteistönhoidossa ja toimistoissa tulevat kyseeseen.

– Uskomme reiluun peliin molemmin puolin: Työntekijöiden kanssa tehdään työsopimus ja heille maksetaan työehtosopimuksen mukainen palkka. Asiakasyritykset puolestaan saavat tarvitsemaansa työvoimaa ja maksavat vain tehdystä työstä, sanoo Mäntylä.

Erityisen suuri merkitys uudella toimintamallilla on mielenterveyskuntoutujille, jotka kohtaavat edelleen ennakkoluuloja etsiessään töitä tai tehdessään paluuta työelämään.

– Monet ovat eläneet määräaikaisen eläkkeen ja erilaisten tukien varassa, joten palkka tulee tarpeeseen. Mutta myös työllä itsellään on suuri merkitys, sillä se kiinnittää tavalliseen arkeen,nostaa itsetuntoa ja lisää elämän mielekkyyttä, toteaa Hans Mäntylä.

Työpalvelutoiminta on tarkoitus käynnistää ensin pääkaupunkiseudulla ja myöhemmin toiminta voi laajentua muille Klubitaloille eri puolille Suomea. Klubitaloja on kaikkiaan 25 aina pohjoista Rovaniemeä myöten.

 

Lue lisää, seuraa ja tue kampanjaa 10.10. alkaen Esko Työn Facebook-sivuilla osoitteessa www.facebook.com/EskoTyo ja aihetunnisteella #minäkinolenesko