15.4.2020

Puheenjohtajalta: Me teemme sen yhdessä

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine muistuttaa, että ilman JHL:läisten työpanosta Suomi ei selviytyisi taistelussa koronaa vastaan. Liian usein unohdamme arvostaa niitä, joiden ansiosta voimme elää huolettomasti.

Arvoisat JHL:läiset. Elämme poikkeuksellisia aikoja. Kiinasta lähtenyt koronavirus on saanut koko maailman polvilleen, ja nyt on meidän vuoromme miettiä, miten nousemme yhdessä jaloillemme.

Teidän ansiostanne hoitolaitoksissa saadaan tänäänkin ruokaa puhtaista astioista.

Kun Suomi sulkee oviaan, rajoittaa sosiaalista kanssakäymistä ja ohjeistaa etätyöhön, Te JHL:läiset pidätte yhteiskuntaamme pystyssä. Teidän ansiostanne sairastuneita voidaan hoitaa puhtaissa tiloissa puhtain välinein. Teidän ansiostanne yhteiskunnan elintärkeissä tehtävissä olevat pääsevät töihin, koska Te hoidatte heidän lapsensa. Teidän ansiostanne hoitolaitoksissa saadaan tänäänkin ruokaa puhtaista astioista. Teidän ansiostanne jokainen työpaikalleen matkaava pääsee töihin. Voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin. Ilman Teitä Suomi ei selviytyisi.

Jokainen Teistä on valmis altistamaan itsensä vieraalle taudille, jotta yhteiskuntamme voi pyöriä. Iso osa Teistä ei voi jäädä etätöihin, vaan Teitä tarvitaan siellä, missä tartuntariski on suurin. Siitä huolimatta Te tulette tänäänkin töihin.

Tilanne pelottaa ja askarruttaa jokaista. Siksi me JHL:ssä teemme kaikkemme tukeaksemme Teitä, jotka työskentelette etulinjassa altistaen itsenne virukselle. Poikkeusoloissa työnantaja voi vaatia venymään ja tehdä ratkaisuja, jotka vaikuttavat Teidän arkeenne. Siksi me JHL:ssä pyrimme takaamaan, että Teillä on käytössänne ajantasaista tietoa. Teidän palveleminen on meille ykkösasia.

Liian usein unohdamme arvostaa niitä, joiden ansiosta voimme elää huolettomasti. Poikkeustilanteessa tämä korostuu.

Samalla, kun Te taistelette virusta vastaan, on meidän muiden noudatettava kaikkia Suomen hallituksen antamia ohjeita, jotta Teidän työnne helpottuu. Jokaisen on muistettava vastuunsa, jotta mahdollisimman harva sairastuu ja tarvitsee hoitoa.

Liian usein unohdamme arvostaa niitä, joiden ansiosta voimme elää huolettomasti. Poikkeustilanteessa tämä korostuu. Nyt on aika kiittää jokaista Teistä. Kiitos, että olette. Kun muutaman kuukauden kuluttua katsomme taaksepäin, haluan todeta: Me teimme sen yhdessä!