6.11.2017

Sote-festarit 2017 päättyi: Ensi vuonna tavataan!

JHL:n kolmannet sote-festarit kokosi noin 160 sosiaali- ja terveydenhoitoalan ammattilaista eri puolilta maata kahdeksi päiväksi Helsinkiin. Palautteen perusteella noin 85 prosenttia kävijöistä piti näkemästään ja kokemastaan ja aikoo suunnata myös ensi vuoden tapahtumaan.

JHL-ilmapallotEnsimmäisen festivaalipäivän yleisöhitti oli  Pimé Café, joka toteutettiin yhteistyössä Näkövammaisten liiton kanssa. Pilkkopimeän kahvilan tunnelmaan pääsee vielä jälkikäteenkin kuuntelemalla JHL:n viestinnän toteuttaman podcastin.

Monipuolisen festivaaliohjelman aloitti lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, joka puhui yhteisöllisyyden merkityksestä. Myös iltapäivän työpajat kiinnostivat kävijöitä, etenkin rajoittamistoimenpiteiden raportointi sekä kotihoidon kovat paineet. Jälkimmäisessä puhetta johti psykologi Hannele Törrönen.

Ensimmäisen festivaalipäivänä JHL-talossa saattoi käväistä myös liiton työsuhdeklinikalla, jossa sai asiantuntija-apua työsuhteisiin liittyvissä pulmissa.

Toisena päivänä Scandicissa

Toisen festivaalipäivä järjestettiin hotelli  Scandi Parkissa Helsingin keskustassa.  Eniten suosionosoituksia keräsi viulisti Teemu Kupiainen, joka kertoi kokemuksistaan katusoittajana ja kohtaamisistaan maailman turuilla ja toreilla.

Myös psykologi Mikael Saarisen esitys tunneälystä ja valokuvaaja Leena Louhivaaran  Sata vuotta suomalaisena 2017 –esitys koskettivat yleisöä.

Entä miten tiivisti vanhusten hyvästä hoidosta alustanut toimittaja Minna Lindgren sanomansa? – Ei punnita vaippoja vaan lakataan kynnet ja leivotaan pullaa!

Valtaosa tykkäsi kokemastaan

sote-festarikorttiYleisöpalautteen perusteella kävijät olivat varsin tyytyväisiä tämänvuotisen festivaalin antiin. Peräti 85 prosenttia suunnitteli osallistuvansa ensi vuoden  sote-festareille ja pari prosenttia ehti jo ilmoittautuakin. Viisi prosenttia vastanneista totesi miettivänä osallistumista ensi vuonna ja seitsemälle prosentille yksi kerta riitti.

Myös tapahtuman järjestämisestä vastanneet  koulutustoimitsija Marjut Manka ja ammattiasiain toimitsija Riitta Vehovaara olivat tyytyväisiä.

– Järjestelyt ja siirtymiset toimivat varsin hyvin, mutta kuhunkin työpajaan sopivan tilan löytämisessä riittää vielä hienosäätöä. Luultavasti ensi vuonna kysytään jo ilmoittautumisen yhteydessä, mihin työpajaan ja seminaariin haluaa osallistua, jotta osaamme varata oikeankokoiset tilat, eikä ihmisiä jää sen takia ulkopuolelle, totesi Manka.