Kun työehdoista sopiminen kiristyy, ammattiliiton jäsenyyden merkitys korostuu, kirjoittaa JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.
Ammattiliittojen jäsenmäärät ovat olleet laskussa ja Loimaan kassan eli YTK:n jäsenmäärä nousussa. Moni on ennättänyt jo julistaa ay-liikkeen kuolemaa.
Yllätys, yllätys: uutiset kuolemasta ovat ennenaikaisia.
JHL:n jäsenyys kiinnostaa. Alkuvuonna ammattiliittoon on liittynyt jo 10 000 uutta ihmistä. Ihmiset haluavat vaikuttaa liiton asioihin. Äänestysaktiivisuus JHL-vaaleissa nousi. Ehkä ihmiset ovat huomanneet, että YTK:n jäsenyys ei auta työpaikan riitatilanteissa.
Mitä enemmän jäseniä, sitä enemmän voimaa
Työpaikoilla ja somessa käydään nyt vilkasta keskustelua oikeudesta kohtuulliseen palkkaan ja reiluihin työehtoihin. Jäsenyyden merkitys korostuu, kun työmarkkinatilanne on tiukka. Ihmiset ovat oivaltaneet, että ay-liike on sitä vahvempi, mitä enemmän sillä on jäseniä ja joukkovoimaa.
JHL on edullisin hyvinvointialojen ammattiliitto.
Kaikki eivät kuitenkaan tunne suomalaista työmarkkinajärjestelmää eivätkä tiedä, että suuri osa työehdoista päätetään neuvottelupöydissä, ei eduskunnassa. Kaikki eivät tiedä, että vaikkapa oikeus lomarahaan tai tietyn suuruiseen palkkaan ei perustu lakiin vaan yleissitoviin työehtosopimuksiin.
Lue lisää: Puheenjohtajalta: Palkkakellot kajahtavat lujaa, kun tes-neuvottelut käynnistyvät
Joku ei muuten hoida
Kyllä joku hoitaa, kuuluu JHL:n tuoreen kampanjan iskulause. Ajatus ei ole vieras edunvalvonnassakaan. Kunta-alalla se on valitettavasti taipunut muotoon ei muuten hoida, ja työnantajan sopimushaluttomuuden takia olemme joutuneet vauhdittamaan tes-neuvotteluja lakkoilulla.
Muista, että kun osallistut lakkoon, saat ammattiliitoltasi lakkoavustusta. JHL:n lakkoavustus on tämän kevään tes-kierroksella 160 euroa päivältä, ja sitä haetaan lakon päätyttyä omaJHL:n kautta.
JHL on Suomen edullisin hyvinvointialojen ammattiliitto. Jäsenmaksu on halvempi kuin monella muulla ammattiliitolla. JHL:n jäsenet maksavat paljon etuja ja palveluja tuovasta jäsenyydestään vain yhden (1) prosentin bruttopalkastaan. Jäsenmaksuissa on lisäksi jäsenmaksukatto, eli JHL:n jäsenyys maksaa vuodessa enintään 600 euroa.
Mitä aktiivisemmin jäsenet osallistuvat ammattiliiton toimintaan, sitä vahvempia me olemme. Liity mukaan!