31.10.2019

Carita Tuomola har varit med på alla vårdfestivaler – ”Jag vill lära mig nytt och träffa människor”

Sami Munther, Carita Tuomola och Hans Rosenberg.

Barnskötaren Carita Tuomola gick i pension förra hösten, men är med på JHL:s Vårdfestival i alla fall. Hon vill inte sitta hemma på sofflocket.

– Jag jobbar fortfarande och vill lära mig nytt, säger Carita Tuomola från Vanda.

Hon har varit med på alla fem vårdfestivaler JHL ordnat. Hon har också varit arbetarskyddsfullmäktig och gått på många kurser på JHL-institutet.

– Jag vill bygga nätverk. Jag känner en massa människor eftersom jag gått på en massa kurser tidigare och det är roligt att träffa dem igen.

Carita Tuomola har anmält sig till det svenska programmet, men tänker också ta del av det finskspråkiga programmet. Hon är intresserad bland annat av en föreläsning om barndom med missbrukarföräldrar och en föreläsning om aggressiva kunder.

Tuomola säger att facket inte ska glömma bort pensionärerna.

– Många av oss jobbar fortfarande. Jag jobbar för det kommunala bemanningsföretaget Seure och får jobberbjudanden varje dag. Vad skulle hända om vi inte skulle jobba?

Tuomola vill också fortfarande delta i den fackliga verksamheten och har erbjudit sig att gå ut till läroanstalter för att berätta om JHL för att värva medlemmar. Hon har därför anmält sig till JHL:s Agentakademi för att bli läroanstaltsagent.

”Bra anpassat program”

Med på Vårdfestivalen i år är också Sami Munther som jobbar inom Kårkulla samkommun på Västerledens serviceenhet i Grankulla och Hans Rosenberg som är huvudförtroendeman och arbetarskyddsfullmäktig på Kårkulla.

– Förra året var det mycket givande dagar och därför kom jag på nytt. Det har varit bra teman och det bästa är att det är på svenska, säger Sami Munther.

Rosenberg säger att han försöker delta i alla svenska kurser för att de ska bli av.

– Det är intressanta föreläsare och väldigt bra program för vår bransch, säger Rosenberg som tycker att det är viktigt att kursen ordnas.