2.11.2018

På vårdfestivalen för första gången – Oona Östman och Dina Grigoreva njöt av psykologiföreläsning

Det var förtroendemannen presenterade JHL för dem och rekommenderade vårdfestivalen för dem. På torsdagen besökte Oona Östman och Dina Grigoreva JHL-huset för första gången och fick sina förväntningar fyllda på första föreläsningen.

Det svenskspråkiga programmet på JHL:s vårdfestival började med en föreläsning av psykologen Tony Dunderfelt som talade om hur man kan lugna ner sig mitt i stressen på jobbet och hur man kan hantera irritation. Det var Dunderfelts föreläsning som fick Oona Östman och Dina Grigoreva att intressera sig för festivalen och de blev inte besvikna.

– Den var jättebra för både arbetslivet och privatlivet, säger Grigoreva.

– Man lärde känna sig själv också: hur man kanske målar upp en händelse för sig innan den ens har hänt, säger Östman.

Östman såg också framemot föreläsningen om ergonomisk arbetstidsplanering.

Nappade på förtroendemannens erbjudande

Både Östman och Grigoreva jobbar på Octavens servicenhet för personer med funktionsnedsättningar som drivs av Kårkulla samkommun. Grigoreva jobbar där som personlig assistent sedan april förra året och Östman jobbar på dagverksamheten sedan mars i år.  Båda blev medlemmar i JHL efter att huvudförtroendemannen presenterat facket för dem. Det var också huvudförtroendemannen som rekommenderade JHL:s vårdfestival.

– Han vill informera oss om att vi har rätt att gå på en sådan här utbildning, säger Östman.

– Och han berättar hur man ska göra så att man kan gå på utbildningen, säger Grigoreva.

Båda vill gärna gå på kurs igen.

– Det ska vara sånt som är nära relaterat till jobbet. Det finns en del saker som man kan läsa från e-post, men en del saker är sådana att det är bra att sitta på en föreläsning, säger Östman.

Läs mer om Tony Dunderfelts föreläsning här.