Taskuapu tutuksi sote-festareilla

ripustetaan pyykkiä

JHL on valmistanut taskuun sopivan työsuojeluoppaan, joka auttaa etenkin asiakkaan kotona työskenteleviä arvioimaan työolosuhteiden terveellisyyttä ja turvallisuutta. Ota Taskuapu mukaan työhön tai keikalle!

Ulla Puustinen

Vuoden 2017 työsuojelutaitajat Tuula Myllymäki ja Freddy Ekholm

Kemisti työsuojeluvälineissä

Vuoden 2017 JHL:äiset työsuojeluvaltuutetut valittiin viikonloppuna JHL:n työsuojeluvaltuutettujen valtakunnallisilla ajankohtaispäivillä Vantaalla. Kunniaa ja mainetta saivat tamperelainen Tuula Myllymäki ja helsinkiläinen Freddy Ekholm. Työsuojelupäivien yhteinen kannanotto kiinnitti huomiota valtuutetuille myönnettävän ajankäytön riittämättömyyteen ja palkkauksen epäkohtiin. Tuula Myllymäki on Tampereen yliopiston lääketieteellisten yksiköiden työsuojeluvaltuutettu, jonka vastuualueeseen

Maarit Uusikumpu

Mikä työsuojeluvaltuutettu?

  KYSYMYS: ”Olen toista kautta työsuojeluvaltuutettuna. En saa kuukausittaista korvausta tehtävästäni. Koulutusta ei ole järjestetty, liiton koulutuksen olen käynyt. Miten saan lisätietoa oikeuksistani?” VASTAUS: Ajankäyttö työsuojelutehtäviin on yleensä neuvoteltava paikallisesti, vaikka työehtosopimuksessa olisikin määritelty ajankäyttökerroin. Aivan pienissä työpaikoissa minimiaika tunti

Saija Heinonen

Haloo! Työsuojeluneuvoja tavattavissa nyt langan päässä

Häirintää, syrjintää tai valvonnan tarvetta? Helmikuun alusta lähtien on ollut mahdollista saada apua ja neuvoja työsuojelukysymyksiin myös puhelimitse. Valtakunnalliseen puhelinneuvontaan on elokuun loppuun mennessä tullut jo yli 15 000 soittoa. Yleisimmin soittaja on ollut työntekijä, mutta myös työnantajat ovat palvelun löytäneet.

Saija Heinonen

Mikä on seksuaalista häirintää?

Mikä erottaa viattoman flirtin ja seksuaalisen häirinnän työpaikalla toisistaan? Väittämiä arvioi seksuaalista häirintää ja työelämää tutkinut Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian dosentti Kaisa Kauppinen.

Aatu Komsi

Kotihoidossa ilmenevä väkivalta AVIn syyniin

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kiinnittänyt huomiota kotihoidossa hoitajien kokemaan väkivallan uhkaan. Viraston uusi kotihoitohanke pyrkii korjaamaan ongelmia.

Aatu Komsi

Ongelmia työpaikalla? Neuvontapuhelin auttaa

Työsuojeluviranomaisten valtakunnallinen puhelinpalvelu avattiin 1.2. Puhelimeen vastaavat työsuojelutarkastajat aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueilta.

Matleena Kantola

Työtapaturmien määrä laski 2014

Työtapaturmien lukumäärä ja taajuus laskivat vuonna 2014. Terveydenhuollon ja sosiaalialan kehitys on kuitenkin huolestuttava.

Urpo Hyttinen, työympäristötoimitsija

Työsuojeluvalvonnasta on hyötyä

Turvallinen, terveellinen ja tuottava kuntatyö 2015 -valvontahanketta koskeva tutkimus osoittaa, että työsuojeluvalvontaa tarvitaan ja valvonnasta on hyötyä.

Anne Mironen, neuvottelupäällikkö