23.10.2023

Karisbon Jennifer Forsbom trivs med kameran i handen ”Det bästa med kreativt skapande är att världen ser vackrare ut”

Styrketräning hjälper att må bättre, säger Jennifer Forsbom som började träna med för åtta år sedan. Hon har märkt att träning är ett bra utlopp för alla känslor.

Alla mina hobbyer har handlat om ett sökande. Vem är jag? Vad tycker jag om? Hurdan person är jag? I lågstadiet red jag, men tappade intresset för det och har efter det försökt hitta det som är kul. Det jag fastnat för är fotografering och styrketräning.

Fotograferingen började för ungefär fem år sedan när jag lånade mammas kamera och for ut en dag. Jag märkte att det var kul, att man ser världen på ett annat vis. En månad efter det köpte jag min första systemkamera.

En kvinna på gym
Jennifer Forsbom tränar regelbundet på gym.

I dag fotograferar jag mycket natur och djurbilder, hunden är min främsta modell. Jag har provat på både porträttfotografering och makrofotografering, men återvänder nästan alltid till natur och landskap. Jag sätter mig i bilen och åker ut och tar fina bilder på utsikten.

Bra utlopp för alla känslor

Styrketräningen började jag med för åtta år sedan. Jag hade ett mellanår i mina datanomstudier och funderade på vad jag skulle hitta på – jag hade ett helt år på mig att hitta studiemotivation. Jag gick med en kompis på gym och märkte att det var ett bra utlopp för alla känslor.

Läs mer: Pia Rönnholm trivs med pennan i handen: ”Det finns inga begränsningar, jag kan skapa vad jag vill”

Jag blev mer och mer intresserad av styrketräningen och valde att studera till fitnessinstruktör, alltså halva PT-utbildningen. Nu tränar jag själv regelbundet på gym. De som vet att jag är utbildad frågar om jag kan göra ett schema för dem och så får jag kanske en chokladplatta som betalning.

För mig är träningen inte så utseendefixerad, utan det handlar om själva styrkan. Hur mycket orkar kroppen med? En dröm skulle vara att tävla inom det.

För Jennifer Forsbom är träningen inte så utseendefixerad, utan det handlar om själva styrkan: hur mycket orkar kroppen med?

Det bästa med kreativt skapande är att världen ser vackrare ut. Jag har ett Instagramkonto för mina fotografier och försöker lägga ut bilder där då och då. Det skulle vara intressant att få sälja fotografier, men hittills har jag printat ut dem själv, lagt i ramar och gett som gåva till bekanta. Det skulle vara kul att satsa mer på det, lite som en ”betald” hobby.