30.9.2019

Motiivi fick nya webbsidor

Motiivis webbplats på bärbar dator och i en smarttelefon.

Motiivis webbplats är nu ännu lättare att använda och mångsidigare än förut.

Lätt att använda, tydlig, fördjupande och stilig. Det var ledstjärnorna för Motiivis webbreform.

De nya webbsidorna på motiivilehti.fi/sv tar dig till samhällets kulisser och bakgrunden i arbetslivet.

Du får dyka in i proffsens vardag, från spårvagnsförare till ljusdesigner. Du får mycket nyttig information och tips om allt från kollektivavtal till stresshantering.

Och naturligtvis blir du uppdaterad om vad ditt fackförbund gör för att du också i morgon ska ha en rättvis ställning i arbetslivet och utanför det.

Skärmdump på Motiivis svenskspråkiga hemsida.

Lättare hitta intressanta artiklar

Motiivis webbplats gjordes om för att den bättre ska tillgodose läsarnas behov, säger Motiivis chefredaktör Heidi Hänninen.

– Målet med reformen var en tydlig och kvalitativ webbplats, där det är lätt att hitta intressant innehåll, säger Hänninen.

Den tryckta tidningens layout förnyades för ett par år sedan. Webbplatsen gjordes om för att matcha den tryckta tidningen.

– Vi satsar på bra bilder och berättelser när vi göra Motiivi, och vi vill ge tidningen samma uttryck på webben.

Så fungerar webbplatsen

Och webbplatsen fungerar så här:

Det färskaste innehållet finns genast på huvudsidan. Med hjälp av sökfunktionen kan du söka fram det innehåll som just du är intresserad av.

Sökfuntionen finns uppe till höger.

I menyn Artiklar kan du sålla fram artiklar som handlar om till exempel samhället, jämlikhet eller fritid. Listan på de mest lästa artiklarna är tydligt framlagd. Där kan du med ögonkast se vilka artiklar som intresserar webbplatsens läsare mest.

Lista över mest lästa artiklar.

Vill du dela en artikel så att också andra får läsa den? Delningsknapparna för Facebook, Twitter och Whatapp är synliga hela tiden medan du läser, till vänster på datorskärmen och nere i skärmen på mobilen, dem ser du också nu.

Motiivilehti.fi/sv fungerar också bättre än förut i smarttelefonen. Det är smidigt att läsa och bläddra på såväl datorn som i telefonen.

Motiivis webbplats i en smarttelefon.

Vi fortsätter utveckla webbplatsen. Låt oss få veta vad du tycker om den! Du kan ge oss respons här eller skicka e-post till motiivi-lehti@jhl.fi.