10.11.2021

Puheenjohtajalta: Sinä päätät liittosi tulevaisuudesta – Tule ehdolle JHL-vaaleissa juuri sellaisena kuin olet

JHL-vaalien ehdokasasettelu on alkanut. Puhuitpa turkua tai somalia, nyt on oikea hetki tuoda äänesi kuuluviin ja pyrkiä liiton edustajistoon, muistuttaa JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Pitäisikö Suomeen saada nelipäiväinen työviikko? Tulisiko lähihoitajille neuvotella tuhdimmat lomakorvaukset? Entä taata lisää vessataukoja raide-, metro-, bussi- ja ratikkakuljettajille?

Sen päätät sinä! JHL:n edustajistossa pääset ehdottamaan vaikka yllä mainittujen asioiden ajamista koko liiton tehtäväksi.

Ammattiliitto JHL:n jäsenenä voit vaikuttaa suoraan suomalaiseen työelämään, sillä meillä päätösvalta kuuluu ennen kaikkea jäsenille. Tule siis edustajistoon sellaisena kuin olet ja tuo mukanasi sinulle tärkeät asiat.

Sinusta voi tulla edustajiston jäsen JHL-vaaleissa, jotka pidetään helmikuussa 2022. Edustajistossa äänesi kuuluu, oli ammattisi bussikuski tai lähihoitaja ja puhutpa turkua tai somalia.

Jokainen jäsen on tervetullut mukaan.

Ehdolle voit asettua juuri nyt. Ehdokasasettelu alkoi 1. lokakuuta ja päättyy 15. joulukuuta 2021. Pääset ehdokkaaksi ottamalla yhteyttä omaan yhdistykseesi, joka opastaa eteenpäin. Jokainen jäsen on tervetullut mukaan.

Lue lisää: Somepersoona, nuorten äänitorvi ja luontoihminen pyrkivät JHL:n edustajistoon– Kuinka kolmikko uudistaisi liittoa, jotta se olisi vielä parempi?

Jäsenistä valittu edustajisto päättää esimerkiksi, kuinka suuri on JHL:n jäsenmaksu ja miten liitto käyttää rahansa sekä suunnittelee toimintansa. Edustajisto hyväksyy muun muassa työehtosopimuksia, palkat, lomat ja työajat koko jäsenistön puolesta.

Siten rakennamme yhdessä tulevaisuuden kestävää työelämää. Yhdessä voimme kohentaa JHL:läisten toimeentuloa ja työhyvinvointia, lyhentää työaikaa ja parantaa oikeusturvaa.

Sano ääneen, miten suomalaisen työelämän pitää muuttua!

Edustajisto valitaan vaalipiireittäin aluetoimistojaon mukaisesti. Edustettuina ovat kaikki liiton pääsopimusalat: kunta, valtio, kirkko ja yksityiset alat. Edustajiston päätöksiä toteuttaa JHL:n hallitus. Hallituksessa on 25 jäsentä: liiton puheenjohtaja, kaksi toimialajohtajaa, 18 kunta-alan ja neljä yksityisten alojen edustajaa sekä yksi valtion edustaja.

JHL-vaaleissa juuri sinä saat oman äänensävysi kuuluviin. Tule mukaan ja sano ääneen, miten suomalaisen työelämän pitää muuttua!

PS. Kaiken tarvitsemasi tiedon ehdokkaaksi asettumisesta saat JHL-vaalien verkkosivulta. Samalta sivulta löydät paljon erilaista vaalimateriaalia. Tule mukaan!