5.10.2023

Uusi lomaetu jäsenille vuodenvaihteessa: JHL rakennuttaa laatuhuviloita upean Rukan kupeeseen

Rukan eri vuodenajat.

Ihan kohta JHL:n jäsenet pääsevät nauttimaan Kuusamon monipuolisesta vapaa-ajan tarjonnasta korkealuokkaisissa mökeissä. Rukan mökkejä pääsee varaamaan viimeistään alkuvuodesta 2024 reiluun hintaan. Tilaviin mökkeihin mahtuu suuriakin seurueita.

Talvella laskettelua, hiihtoa, jääkiipeilyä, lumikenkiä ja revontulia – ja tietysti paljon lunta. Kesällä Karhunkierros, koskenlaskua, maastopyöräilyä, kesäkelkkarata ja vesipuisto. Myös runsaasti maksutonta tekemistä, varsinkin lapsiperheille.

Tätä ja paljon muuta tarjoaa Kuusamon Ruka, ja pian Ruka-kokemus on JHL:n jäsenten ulottuvilla uutena jäsenetuna. JHL rakennuttaa Rukalle kuusi modernia vapaa-ajan lomataloa.

– Työ on edennyt hyvin aikataulussa, rakentamiseen liittyviä yllätyksiä on tullut vastaan yllättävän vähän. Saatamme saada mökit varattavaksi jo joulumarkkinoille, ihan viimeistään vuoden 2024 alussa, rakennusprojektia vetänyt Kimmo Laatta TU-lomista riemuitsee.

Laatta muistuttaa, että vaikka rakentaminen edistyykin ripeästi, mökkien käyttöönottoon liittyvät viranomaistarkastukset saattavat ottaa aikaa.

JHL:n Rukan mökkien rakennustyömaa.
Suurimmat JHL:n mökit ovat jo pystyssä terassikatoksia lukuun ottamatta.

Laadukasta mökkeilyä hyvään hintaan

Huvilakylä nousee Rukalla paraikaa. Mökit tuodaan valmiina ja muovitettuina rekkojen lavalla tontille ja siirretään suoraan paikoilleen. Taloelementit ovat kotimaista laatutyötä.

Viimeisetkin mökit löytävät paikkansa lokakuun aikana, jonka jälkeen ne siivotaan ja sisustus voi alkaa.

Kahteen suurimpaan huvilaan tulee peräti 127 asuinneliötä, makuuhuoneita on neljä. Neljä muuta ovat 90 neliön moderneja mökkejä, joissa on kaksi makuuhuonetta. Jokaiseen mökkiin tulee parvi, joten majoittumaan mahtuu suurikin seurue. Kaikkiin mökkeihin rakennetaan myös terassi.

Rukan mökkien pohjapiirrokset ja alustavat sisustusratkaisut. Lopullinen sisustus suunnitellaan ja toteutetaan loppuvuodesta. Katso kuvat!

Kun kaikki on valmista ja turvalliseksi hyväksytty, jäsenet voivat varata mökkejä JHL:n nettisivuilla.

– Mökkien vuokratasosta ei vielä ole päätöstä, mutta liiton jäsenille taataan normaalitason vuokrahinnasta tuntuva alennus, JHL:n järjestöjohtaja Nina Heikkilä lupaa.

JHL rakentaa mökit yhteistyössä ammattiliitto Pron kanssa. Pro rakentaa kuusi omaa mökkiään samalla reseptillä. Tontille nousee siis yhteensä 12 mökkiä. Mökit on sijoiteltu sivusuunnassa suhteellisen lähelle toisiaan, mutta jokaisen mökin etupihalle jää hyvin omaa tilaa nauttia vaikkapa kesäilloista terassilla.

Ruka jykevöittää liiton lomapaikkatarjontaa

Rukan mökkien rakentaminen tuli ajankohtaiseksi, kun perinteisen Posion Lomakeskus Livohkan päärakennus sai purkutuomion massiivisten rakennusteknisten ongelmien takia.

Vuonna 1978 rakennetun päärakennuksen mukana Livohkasta katosi muun muassa ravintola. Palvelutaso laski reilusti. Karavaanareillekaan ei enää tarjota alueella palveluja.

– Halusimme järjestää jäsenille korvaavaa lomatarjontaa suhteellisen lähelle. Rukalle on Posiolta matkaa vain vajaat 60 kilometriä, ja siksi Ruka on loistava sijainti kaikkine palveluineen ja aktiviteetteineen, Nina Heikkilä sanoo.

Jo ennen Rukan mökkejä JHL on tarjonnut jäsenilleen uusia lomaetuja. Kesästä 2023 asti jäsenet ovat voineet yöpyä asuntovaunulla tai matkailuautolla Koskenpään lomakylässä Jämsässä myös lyhytaikaisesti. Lisäksi liitto hankki alkuvuodesta lisää lomaviikkoja Holiday Club -kohteisiin Saimaalla, Saariselällä, Ylläksellä ja Vierumäellä. Loppuvuodesta 2022 Vierumäellä otettiin kaksi mökkiä jäsenten käyttöön.

Lomakeskus Livohkan mökit upean luonnon helmassa ovat edelleen vuokralla jäsenille, mutta omaa lomaa suunnitellessa on syytä muistaa aiempaa vähäisemmät palvelut.

JHL:n laajaan lomapaikkatarjontaan voit tutustua täällä.