31.8.2022

Kesäkuvat Särkänniemestä: JHL:n nuortentapahtuman suosio ylitti kaikki odotukset, 140 ei mahtunut mukaan

kollaasikuva JHL goes Särkkä Amazing Race -tapahtumasta

JHL Goes Särkkä Amazing Race -tapahtumassa vilisi kaikkiin sateenkaaren väreihin sonnustautuneita JHL-nuoria ja opiskelijajäseniä. Ohjelmassa oli muun muassa rastikisa, rentoa yhdessäoloa ja ay-asiaa.

JHL-nuorille ja opiskelijajäsenille suunnattu tapahtuma Sarkänniemen huvipuistossa Tampereella yllätti järjestäjät myönteisesti. Tapahtumaan oli varattu 40 paikkaa nopeimmin ilmoittautuneille mutta halukkaita oli paljon enemmän.

– Paikat täyttyivät yhdeksässä minuutissa.Järjestöasiantuntija Maria Helin

– ­Paikat täyttyivät yhdeksässä minuutissa, ja 140 jäi jonoon, pahoittelee JHL:n järjestöasiantuntija Maria Helin.

JHL Goes Särkkä Amazing Race järjestettiin perjantaina 12. elokuuta.

Antti Tuisku ja Mikael Gabriel vetonauloina

JHL goes Särkkä Amazing Raceen osallistui runsaasti sellaisia nuoria ja opiskelijajäseniä, joita liitto ei ollut aiemmin tavoittanut.

Yksi houkutin oli samana perjantai-iltana Särkänniemessä järjestetty Back to School -konsertti, jossa esiintyivät Antti Tuisku ja Mikael Gabriel.

– Yllätyksenä kaikille Mikael Gabriel tuli tapaamaan JHL-nuoria ja antamaan yläfemmat rastikisan osallistujille. Samalla hänen kanssaan sai ottaa yhteiskuvia someen, kertoo Helin.

Mikael Gabriel sekä Maria Helin ja Laura Erkkonen
Mikael Gabriel poikkesi JHL Goes Särkkä Amazing Race-tapahtumassa. Kuvassa myös järjestelyistä vastanneet järjestöasiantuntija Maria Helin (vas.) ja projektityöntekijä Laura Erkkonen.

Lue lisää: Laaja tutkimus: Nuoret jäävät ammattiliittojen ulkopuolelle vain siksi, että kukaan ei kysy

Oranssi tiimi voitti, pinkki satsasi laatuun

Kaksipäiväisessä tapahtumassa kuusi tiimiä suoritti rastitehtäviä ja kisaili keskenään. Tehtäviin kuului muun muassa JHL-lippulaukun kokoaminen, katujen koristelu omatekoisilla taideteoksilla, myyrätällin peluu sekä Särkänniemen nimikkomaskotin Pouta Possun etsintä.

Leikkimielisen kisan voitti nelijäseninen oranssi joukkue. Palkinnoksi se sai komean pokaalin ja Pouta Possut.

Kisan voittanut oranssi joukkue
Rastikisan voitto meni oranssille joukkueelle. Palkinnoksi se sai pokaalin.

Pinkissä tiimissä kilpaillut Linda Körkkö, 24, myöntää, että oma joukkue odotti kisan voittoa, mutta hävisi nopeudessa.

– Me kilpailimme laadulla ja saimme erityiskiitosta heittäytymisestä, hän kertoo.

Pirnkki joukkue
Pinkki joukkue sai pinnoja heittäytymisestä. Kuvan vasemmassa laidassa vaaleanpunaisissa laseissa Linda Körkkö.

Körkkö on kotoisin Torniosta, asuu nykyisin Helsingissä ja on koulutukseltaan lähihoitaja. Lisäksi hän on toiminut muutamia vuosia JHL:n valtakunnallisessa nuorisofoorumissa.

– Särkänniemessä oli ilo nähdä niin paljon uusia ay-toiminnasta kiinnostuneita nuoria, hän sanoo.

Lue lisää: Tukikeskuksen ohjaaja Jukka Siltala, 31, kyllästyi kuulemaan, ettei ammattiliitto kiinnosta nuoria – Muutama keskustelu toi lukuisia uusia aktiiveja

Särkänniemestä saatiin uusia agentteja

Rastitehtävien ja palkintogaalan lisäksi tapahtumaan sisältyi infoiskuja JHL:n valtakunnallisesta opiskelija- ja nuorisotoiminnasta, järjestö- ja luottamustehtävistä sekä oppilaitosagenttitoiminnasta.

Agenttitoiminnan tavoitteena on lisätä ammattiin valmistuvien nuorten työelämätietämystä ja hankkia samalla uusia opiskelijajäseniä liittoon.

– Särkänniemestä saatiinkin uusia agentteja ja nuoria aktiiveja, Tämänkaltaiselle toiminnalle on tilausta. Jatkoa tarvitaan.