6.6.2017

Ennätysvähän kevätkokousaloitteita

JHL:n kevätkokoukselle jätettiin määräaikaan mennessä yhdeksän aloitetta. Aiheet vaihtelivat koulutiedotuksen tehostamisesta työvuorojärjestelmän vaihtamiseen ja liiton hallituksen kokouksista tiedottamiseen.

JHL:n edustajiston kevätkokoukselle jätettiin tavallista vähemmän aloitteita, vain yhdeksän. Niistä kolme sisälsi liiton neuvottelu- ja sopimustoimintaan liittyviä tavoitteita, ja ne siirrettiin suoraan liiton sopimustavoitteisiin.

Aloitteet hyväksyttiin niukoin puhein. Vain Espoon julkisten ja teknisten alojen työntekijät JHL:n tekemä aloite, joka koski uusien jäsenten ottamista ja jäsenten erottamista verkkosivujen kautta, poiki yhden puheenvuoron.

Porin JHL:n pääluottamusmies Anne Granroth peräänkuulutti liiton jäsenrekisterin ajanmukaistamista.

– Nykyiseen ohjelmistoon perustuva rekisteri on tullut tiensä päähän. Pääluottamusmiesten ja jäsenasiainhoitajajien on kuitenkin saatava reaaliaikaista täsmätietoa jäsenrekisteristä, hän painotti.

aloitepinoLiiton jäsentietojärjestelmän uudistaminen käynnistyy jo tänä vuonna. Samalla uudistetaan myös yhdistyksille suunnatut sähköiset palvelut, jolloin työkalut saadaan vastaamaan aktiivien tarpeita, todetaan aloitteeseen laaditussa vastauksessa.

Kokous käsitteli myös viime vuonna jätetyn aloitteen, jossa esitettiin edustajistokokouksen suora striimaus verkkoon. Aloitteen teki edustajiston jäsen Jarno Strengell Mikkelistä.

Vastauksena aloitteeseen todetaan, että suoraa striimausta ei ainakaan toistaiseksi toteuteta, mutta jatkossa edustajiston kokousten kohokohdista tuotetaan videokooste. Se löytyy myös JHL:n Youtube-kanavalta ja on kaikkien katsottavissa.